10 december 2016

Dat leven en dood dicht bij elkaar ligt bewijst ons deze dag wel weer. Vandaag hebben we onze allerliefste Keira moeten laten gaan. Ze kon afgelopen week ineens niet meer opstaan en we zijn toen met spoed naar de dierenarts gegaan. Daar werd geconstateerd dat ze een tumor had op de milt van ruim 10 cm. Omdat deze in de buikholte zat, zie je het pas als het te laat is. Deze is waarschijnlijk gaan bloeden, waardoor ze uitval kreeg in de vorm van niet meer kunnen staan. Opereren was eigenlijk geen optie, omdat de risico’s erg groot waren en de levensverwachting na operatie erg gering. Ze is zo snel verslechterd dat we moesten besluiten dat we haar een waardig afscheid gunde en vanochtend is ze rustig ingeslapen. We zijn eerst nog heel even met haar naar het bos gegaan, maar ze kon echt niet meer. De foto waar ze in het bos ligt is van vandaag. Nog zo mooi en statig.

Onze lieve Keira, onze wijze dame, wat heeft ze ons veel geleerd. Zij is de stammoeder van onze kennel, de reden dat we zijn gaan fokken en dat ik me ben gaan verdiepen in hondentaal en alles wat daarbij hoort. Door haar heb ik nu een kennel met prachtige en lieve honden en een hondenschool waar ik mijn hart en ziel in kan leggen. Lieve Keira die altijd voor alle pups wilde zorgen, niet alleen haar eigen, maar ook die van de andere honden. Lieve Keira die voor alle pups die hier bleven wonen zorgde en ze een veilige plek gaf op haar kussen. Lieve Keira die het voorbeeld was in de lessen en met Maxime met zoveel plezier een aantal cursussen heeft doorlopen. Dag lieve Keira, wat zullen we je ontzettend gaan missen. Maar we zullen je nooit vergeten, rust zacht lieverd.

 
       
    Keira  
       
       
  9 december 2106 Scarlett is bevallen van haar nestje. We hebben 3 teefjes en 2 reutjes, allemaal zwart. Voor meer informatie ga naar het dagboek van dit nest.  
       
       
  2 augustus 2016 Jessy is bevallen van 7 prachtige pups. Voor meer informatie ga naar het dagboek van dit nest.  
       
       
  14 juli 2016 Jessy is drachtig van Cor en zal begin augustus een bruin/zwart nestje krijgen. We kijken hier erg naar uit.  
       
       
  14 februari 2016 Gwyn is bevallen van een zesling op Valentijnsdag. Precies zoals we gehoopt hadden, want wat is nou mooier dan een Valentijnsnestje met de letter L van Love :-). Voor meer informatie zie de puppagina.  
       
       
  12 januari 2016 Yes !! Vandaag met Gwyn naar de dierenarts geweest voor een echo en deze wees uit dat ze goed drachtig is. We konden met gemak een aantal pups zien, maar hoeveel het er straks worden is altijd afwachten. Zo'n kist vol als op de foto zou natuurlijk wel heel veel zijn smile-emoticon. Voor nu zijn we gewoon heel blij dat onze kleine meid een grote dame is geworden en binnenkort mama wordt van haar eigen pups. We zijn benieuwd hoe goed ze dit zal doen gezien haar altijd super lieve gedrag naar onze June. Nu kan het aftellen echt beginnen...  
       
       
  14 december 2015 Na lang wachten is Gwyn dan toch eindelijk loops geworden. Vandaag is ze gedekt door Cor ( Moonbeam v. Budiliumhof) en dit ging heel goed. We hopen dan ook half februari een mooi nestje van onze lieve bruine knuffelbeer te verwelkomen. De wachtlijst voor dit nestje is voorlopig vol.  
       
       
  september 2015

Na de berichtjes over de nestjes is het even stil geweest en dat is niet zonder reden. Enkele weken geleden zagen we namelijk bij onze eigen Jax dat haar pootjes wel erg krom groeide en dat ze niet in verhouding was. Dat is wel vaker zo bij pups, maar bij haar was het wel erg extreem. Na onderzoek bij de dierenarts werden we doorgestuurd naar een orthopeed en deze concludeerde dat ze een groeistoornis had als gevolg van te rijke voeding met niet de juiste calcium/fosfor verhouding, gecombineerd met een enorme groeipotentie omdat haar papa erg groot is.

In eerste instantie dacht de orthopeed dat door de voeding aan te passen dat het goed zou kunnen komen. Wij voeren zoals velen wellicht weten vers voer van KIVO, dit is kompleet vers voer, gemalen. Dit doen we al jaren en we hebben al 10 nestjes grootgebracht op dit voer. Altijd ben ik in de veronderstelling geweest dat de verhouding in dit voer ook goed was met betrekking tot de calcium/fosfor verhouding, omdat dit ook zo vermeld staat. Echter nu weet ik dat dit de natte stof betreft en als je dit omrekent naar de droge stof dan is de verhouding eigenlijk bijna 2 x te hoog. Bovendien is de verhouding bij vers voer zelden constant, omdat de producent toch afhankelijk is van wat hij aangeleverd kan krijgen. Dat we nooit problemen hebben gehad bij eerdere nestjes is ons blijkbaar vergeven doordat we nooit echt grote reuen hebben gebruikt, maar bij het nestje van Jolie en Rossi is dit verkeerd gegaan. De combinatie heeft ergens een extreme gevoeligheid voor te snel groeien gecreëerd en dat is wat er gebeurde met onze Jax en nog 4 andere pups uit het nest. De ellepijp van de voorpoten groeide niet snel genoeg mee met het spaakbeen, met als gevolg dat het spaakbeen krom ging staan en te veel druk ging veroorzaken op de elleboog. Meteen toen we deze diagnose kregen hebben we alle puppy-eigenaren geïnformeerd en iedereen aangeraden meteen op brok over te gaan met de juiste verhouding zodat de groei stagneerde en wellicht de ellepijp voldoende kon bijgroeien. In de ervaring van de orthopeed had dit namelijk vaak voldoende effect om het probleem op te lossen. Helaas bleek dit niet voldoende te gebeuren bij Jax, Ice, Max en James. Alleen Marli herstelde voldoende om niet te hoeven worden geopereerd. Jax, Ice en Max zijn wel geopereerd en aan het herstellen. James had helaas een te grote afwijking in de groei, waardoor de prognose erg slecht was en we samen met de eigenaar hebben besloten hem te laten inslapen. Een moeilijke en verdrietige periode.

Dit is niet wat ik voor ogen had toen ik ging fokken. Je wilt graag gezonde pups fokken en niet na 9 weken je pups met problemen zien kampen. Ik ben nog steeds een groot voorstander van vers voer, maar niet meer voor pups. Pups zal ik voortaan op brok laten opgroeien en pas als ze volwassen zijn, mogen ze vers voer hebben. Hoewel het natuurlijk in dit geval ook een stukje gevoeligheid vanuit de ouders is geweest, zou een andere voeding wellicht voor minder grote problemen hebben gezorgd.

Ik plaats dit bericht voornamelijk als waarschuwing aan anderen die net als ik een groot voorstander zijn van vers. Hoe goed ik ook vind dat vers voer is voor onze honden, ik zal het niemand meer aanraden met een pup. In ieder geval niet bij snel groeiende en grote rassen. Inmiddels heb ik vele onderzoeken gelezen en weet ik meer over de problemen die kunnen ontstaan, maar ik had nooit gedacht dat voeding zo’n grote rol kon spelen. Helaas weet ik nu beter.

Voor ons is het een moeilijke periode voorlopig, omdat we nog geen zekerheid hebben of de drie pups die geopereerd zijn, volledig zullen herstellen. De tijd zal het leren en we hopen op het beste. 
Lieve, kleine James zal altijd in ons hart blijven.

 
       
       
  8 mei 2015 De echo van vandaag heeft ons weer heel blij gemaakt, want ook Scarlett is drachtig van Rossi. We verwachten half juni een nestje van haar. Op de echo hebben we maar een paar pups kunnen zien, maar soms zegt dat niet veel. Dus we wachten rustig af wat mijn lieve zwarte parel voor ons in petto heeft.  
       
       
  30 maart 2015 Echo heeft uitgewezen dat Jolie drachtig is. Dus we verwachten weer pups in mei.  
       
     
       
    Vandaag met Jolie naar de dierenarts geweest en op de echo waren 5-7 pups te zien. We zijn heel blij dat onze lieve zwarte meid drachtig is en dat we uit deze combinatie pups gaan krijgen. Ze is begin mei uitgerekend, dus het aftellen gaat nu beginnen. Voor meer info kijk op de puppagina.  
       
       
  11 januari 2015 Jessy is bevallen !  
    Jessy is vandaag bevallen van 8 prachtige zwarte pups. 6 reutjes en 2 teefjes. Kijk voor meer info op de puppenpagina.  
       
       
  11 december 2014 Yes Jessy drachtig!!  
    Vandaag heeft de echo uitgewezen dat Jessy inderdaad drachtig is geworden van Pitt. Superblij zijn we met dit nieuws en we kunnen gaan aftellen tot half januari wanneer het nestje verwacht wordt.  
       
       
  19 november 2014 Gwyn vrij op de ogen  
    Vandaag met onze jongste Gwyneth naar VC- Someren gegaan om haar ogen te laten spiegelen en ze is vrij bevonden ! Hier zijn we heel blij mee, nu nog de ellebogen en heupen laten röntgenen en dan hebben we er hopelijk weer een gezonde dame bij.  
       
       
  11 november 2014 Jessy is gedekt door Pitt  
    Jessy is gisteren en vandaag gedekt door Pitt en we hopen dat dit halverwege januari een mooi nestje als resultaat zal hebben. We gaan in ieder geval hard duimen.  
       
       
  14 juni 2014 Jolie haar pups zijn geboren !!  
    Vannacht om 1:00 uur zijn de pups van Jolie via een keizersnede geboren. Ze had helaas zelf niet voldoende krachtige persweeën om ze zelf ter wereld te brengen, maar ze heeft 7 prachtige pups gekregen en ze maken het allemaal heel goed en Jolie is zelf ook helemaal in orde.
4 gele en 3 zwarte pups heeft ze gekregen en we zijn natuurlijk heel blij met dit mooie nestje en de allereerste gele blissful hills pupjes.
 
       
       
  12 mei 2014 Jolie is drachtig  
    Afgelopen vrijdag zijn we met Jolie naar de dierenarts geweest voor een echo en tot onze vreugde konden we al 4 á 5 pups zien. Hoeveel het er uiteindelijk worden is altijd afwachten, maar voor nu zijn we heel blij dat ze drachtig is en verheugen we ons op een nestje half juni.  
       
       
  12 april 2014 Jolie gedekt door Gadget  
    Vandaag zijn we op weg gegaan naar Groningen, waar de lover van Jolie woont. Een hele lange autorit, maar gelukkig niet voor niks gereden. Jolie liet zich heel makkelijk dekken en het was een dekking volgens het boekje. Zo zien we het graag. Nu gaan we duimen dat we over vier weken op de echo ook pups gaan zien en in juni een mooi nestje van deze twee knapperds mogen verwelkomen.  
       
       
  3 april 2014 Jolie eindelijk loops  
    Ongeveer 4 maanden later dan gepland is Jolie dan eindelijk loops geworden. Dit betekent dat ze binnenkort gedekt zal worden en we hopelijk als alles goed gaat in juni een nestje met zwarte en gele pups verwachten. Als u interesse heeft in een pup uit dit nest, kunt u contact met ons opnemen.  
       
       
  15 november 2013 Scarlett is bevallen van een prachtig nestje  
    Twee dagen na Jessy is ook Scarlett bevallen van een supermooi nestje van 9 pups. Voor meer info zie haar dagboek op de puppenpagina.  
       
       
  13 november 2013 Jessy is bevallen van een prachtig nestje  
    Jessy is vandaag bevallen van 6 prachtige pups. Voor meer info zie haar dagboek op de puppenpagina.  
       
       
  14 oktober 2013 Zowel Jessy als Scarlett drachtig !  
    Vandaag heeft een echo uitgewezen dat allebei mijn meisjes dragend zijn. Dat gaat druk worden met twee nestjes, maar we hebben er heeeel veel zin in.  
       
       
  11 september 2013 En ook Scarlett loops  
    Ook Scarlett is afgelopen weekend loops geworden. Dus ook voor haar komt er een drukke tijd aan hopelijk :-)  
       
       
  2 september 2013 Jessy is eindelijk loops!  
    Na weken van wachten is Jessy afgelopen weekend dan toch eindelijk loops geworden. Nu gaan we weer helemaal toeleven naar een nestje. Hopelijk verloopt alles voorspoedig, dus eerst maar eens de dekking afwachten.  
       
       
  14 augustus 2013 Pitt en Jolie vrij op de ogen  
    Vandaag met Pitt en Jolie gaan oogspiegelen en beiden zijn weer voor een jaar vrij. Voor Jolie was dit de eerste keer en dan is het altijd extra fijn dat ze vrij zijn.  
       
       
  16 juni 2013 Kampioensschapsclubmatch van de Nederlandse Labrador Vereniging - Keurmeester, Dhr. Zoltán Kiss  
    Jolie mocht vandaag als enige mee naar de show van de labrador vereniging. Ze vond het wel even spannend zo alleen zonder haar roedeltje, maar ze was ontzettend braaf en een genot om bij je te hebben op een show. Zo relaxt en rustig als zij kan zijn, dat maakt zo'n dag helemaal gezellig. Ze kwam uit in de jeugdklasse die met 54 honden enorm was. De keurmeester nam zijn tijd en was toch vrij streng, maar uiteindelijk kregen zo'n 20 honden van de 54 een Uitmuntend, waaronder onze kleine Jolie. Ze kreeg een lovend keurverslag en ze liet zich ook goed zien en zelfs met het betasten en tandjes kijken was ze heel meegaand. Supertrots op ons eigen gefokt meisje en voldaan na zo'n lange dag zijn we weer naar huis gegaan. Jolie hoeft nu alleen nog de ogen gespiegeld te hebben en dan is ze klaar om volgend jaar mama te worden.  
       
       
  19 mei 2013 CACIB Show in Arnhem - Keurmeester, Dhr. v.d. Linden  
    Vandaag mocht Jolie voor het eerst mee naar een show. Ze kwam uit in de jeugdklasse die voor deze keer behoorlijk groot was met 12 teefjes. Ze kreeg een Uitmuntend met een mooi keurverslag. Bovendien gedroeg ze zich ook heel goed in de ring. Ik ben dan ook erg trots op ons kleine meisje. Ook Jessy mocht mee en kwam voor het eerst uit in de jongehonden klasse. Ze werd beloond met een ZG en een 3e plek. Haar enthousiasme is altijd mooi om te zien en ook deze keurmeester kon haar power wel waarderen. Weer een dagje waar we met een tevreden gevoel op terugkijken .  
       
       
  april 2013 We hebben de uitslagen binnen van de heup- en elleboog foto's van Jolie en zijn hier heel erg blij mee. Ze heeft HDA, is ED vrij met een norbergwaarde van 40. Weer een gezonde dame in onze roedel. Zo fijn dat deze lijn zo goed is. Ook hebben we haar gestest op kleur en ze draagt alleen geel, geen bruin. Niet heel belangrijk, maar we willen in de toekomst graag eens gele pups fokken en dat is met haar dus mogelijk.  
       
       
  21 maart 2013 Weer een paar jarigen vandaag. Het A-nest van onze kennel wordt vandaag 4 jaar !! Dat was een bijzondere dag voor onze kennel die vier jaar geleden. Onze eerste eigen gefokte pupjes zagen toen het levenslicht. Wat een wonder was dat voor ons en wat hebben we daar toen ook zo ontzettend van kunnen genieten. Keira deed het meteen super als nieuwbakken mama en de pups waren te schattig voor woorden. Mooie herinneringen en een superbegin van onze kennel.  
       
       
  12 maart 2013 Hoera !! Jolie wordt vandaag 1 jaar !! En natuurlijk ook al haar broertjes en zusjes uit het D-nest. OOk Sem, Sam, Willem, Lobke en Jolie van harte gefeliciteerd !!  
       
       
  9 maart 2013 De eerste pups van het e-nest gaan ons vandaag verlaten. Wat een vrolijkheid hebben deze vijf heerlijke pups ons in huis gebracht en wat zullen we ze gaan missen. Lieve Abby, Boef, Bram, Enjoy en Pippa, wij wensen jullie alle geluk en gezondheid toe bij jullie nieuwe baasjes.  
       
       
  13 februari 2013 We zijn vandaag met Scarlett en Jessy ogen gaan spiegelen in Best en ze zijn allebei helemaal vrij bevonden. Supernieuws weer, want nu is Jessy op alle fronten gezond verklaard en kunnen we ons gaan voorbereiden op een nestje van haar dit najaar. Scarlett was natuurlijk al gezond, maar ieder jaar blijft het toch fijn als ze weer vrij zijn op de ogen.  
       
       
  17 december 2012 Lilly is drachtig  
    Jippiee !!! Net terug van de echo van Lilly en ze is heel goed drachtig. De dierenarts vond haar goed vol zitten, kon zelfs moeilijk tellen, maar telde er toch al zo'n 6/7. Hij vond ook dat haar flanken al goed vol waren. We hopen nu op een goede bevalling half januari en een gezond nest. Deze foto hebben we net genomen toen we thuiskwamen, waarop inderdaad al wat vollere flanken te zien zijn.  
       
    Lilly 30 dagen drachtig  
       
       
  18 november 2012 Lilly gedekt - we gaan duimen voor een mooi nestje  
    Lilly is afgelopen dagen gedekt door Pitt. De dekkingen verliepen allemaal super met mooie koppeling. Dus we hebben goede hoop dat ze drachtig zal worden. Nu is het een paar weken afwachten tot de echo of ze inderdaad dragend raakt.  
       
       
  2 november 2012 Nieuwsbrief November is uit  
    Klik hier om de nieuwsbrief te lezen. Wil je de nieuwsbrief in je mailbox ontvangen, schrijf je dan hier in en je krijgt de nieuwe nieuwsbrief zodra hij uitkomt op je mail.  
       
       
  17 oktober 2012 Onze eerste nieuwsbrief is een feit.  
    Sinds vandaag is het mogelijk om je te abbonneren op onze nieuwsbrief. Deze zal regelmatig verschijnen met nieuwtjes over onze kennel. Klik hier om de eerste nieuwsbrief te bekijken.  
       
       
  10 oktober 2012 Jessy ook gezond !  
    Vandaag kregen we de officiële uitslagen van Jessy binnen en ons lieve meisje is helemaal gezond. HDA en ED vrij. We zijn helemaal gelukkig weer met deze mooie uitslag en met onze Jessy waar we in de toekomst hopelijk net zulke lieve pups uit zullen krijgen als zijzelf is.  
       
       
  30 september 2012 CACIB show Maastricht - Keurmeester mevr. B. Müller  
    Vandaag hebben we Jessy voor het eerst uitgebracht in de jeugdklasse. Dit was haar vuurdoop en ons lieve kleine meisje deed het hartstikke goed. Ondanks haar wiebeligheid met het staan, waar de keurmeester gelukkig alle begrip voor had, deed ze haar best en ze liep ook echt super. Ze werd 3e en kreeg een mooie U. Lilly brachten we op de valreep voor haar loopsheid voor het eerst uit in de tussenklasse en ook zij deed heel erg haar best en kreeg ook een U met een superkeurrapport, waarbij we vooral blij waren over de opmerking dat ze "excellent muscled "was. Door haar actieve gedrag is ze iets slanker dan gemiddeld , maar deze keurmeester kon dat duidelijk wel waarderen. We zijn heel trots op onze dames.

Ook een andere dochter van Keira, Belle's pride of Blissful Hills, was aanwezig. Zij kwam uit in de open klasse en werd net als Jessy 3 U !!. Gefeliciteerd Lenne !.
 
       
       
  6 september 2012 Pups C-nest jarig !!  
    Vandaag zijn alle pups uit het C-nest van Keira 1 jaar geworden. Wij wensen Xavi, Cooper, Cuba, Britt, Noa, Kody, Bear en natuurlijk onze eigen Jessy een superverjaardag met veel knuffels en leuke wandelingen toe.  
       
       
  3 juli 2012 Pitt vrij op de ogen  
    Vandaag met Pitt naar Oisterwijk geweest voor het jaarlijkse oogspiegelen. Hij is weer helemaal vrij bevonden, waar we uiteraard heel blij mee zijn.  
       
       
  25 juni 2012 Wij zijn een Aequor erkend leerbedrijf geworden en hebben dus een stageplaats !  
    Wij zijn sinds kort een aequor erkend leerbedrijf. Dit betekent dat we vanaf nu een stageplaats hebben voor een MBO niveau 3 of 4 leerling die affiniteit heeft met honden. Weet je iemand die een opleiding doet voor dierverzorger recreatiedieren of ondernemer/manager recreatiedieren, dan hebben wij een leuke stage te bieden. 

Naast onze honden, hebben we natuurlijk ook nog de paarden, kippen en konijnen die verzorging nodig hebben. 

Lijkt het jou leuk om bij ons stage te lopen of ken je iemand die op zoek is, stuur dan een mail of bel ons voor een afspraak. 

Voor meer informatie kijk op de website van leerbedrijven.nl/aequor
 
       
       
  17 juni 2012 Kampioenschapsclubmatch van de NLV in Bennekom  
    Met Lilly vandaag in Bennekom geweest, waar ze voor het eerst uitkwam in de jongehonden klasse. Ze kreeg een nette ZG in een zeer grote klasse van 39 honden. Ook Jolie mocht mee voor de ervaring, niet om gekeurd te worden. Ze vond het allemaal prima en gedroeg zich super !. Voor foto's kijk op onze facebookpagina. www.facebook.com/blissfulhills  
       
facebook twitter yourube