oorsprong kennel

Wij zijn, Mark en Daniëlle van den Heuvel. Wij wonen in Haelen, midden-limburg. Met het Leudal om de hoek kunnen we iedere dag heerlijke boswandelingen maken met onze honden. Ons gezin bestaat niet alleen uit ons tweetjes en de honden, maar we hebben ook twee prachtige dochters, Juliëtte en Maxime. Zij studeren inmiddels en wonen samen in Wageningen in een appartement.

Al van jongs af aan ben ik( Daniëlle) gek op honden, maar helaas konden we ze thuis niet hebben. Mark is bij tante Mia helemaal verliefd geworden op labradors en iedere logeerpartij werd dan ook met veel plezier beleefd. Dus toen Tante Mia ons vertelde dat haar hond Plouv, haar laatste nestje zou krijgen en dat het ook meteen haar laatste nest als fokster zou zijn, besloten we al heel snel dat we heel graag een hond van haar wilden. Ik zal nooit vergeten dat ze ons belde dat de bevalling was begonnen. We zijn meteen in de auto gesprongen en van Rotterdam, waar we toen woonden, in een rottempo naar Helmond gereden. Daar aangekomen was de eerste pup al geboren en hebben we de rest van de bevalling meegemaakt.

Ondanks het verdrietige feit dat drie van de zes pups het niet hebben gehaald, door een verkeerde ligging van de 4e pup, was het toch een mooie ervaring. In de weken die volgden zijn we vele keren naar ons pupje gaan kijken en na 8 weken hebben we Floortje mee naar huis genomen. Dit lieve en bijzondere labradorpupje paste zich supersnel aan haar nieuwe omgeving aan en ze had amper commando’s nodig om te begrijpen wat we van haar verlangde. Natuurlijk idealiseren we haar waarschijnlijk nu, maar voor ons was ze gewoon heel bijzonder. Een vriendin heeft vaker gezegd, die hond heeft mensenverstand.

 
  Zo is bij ons het labradorvirus begonnen en nooit meer weggegaan. In Keira, stammoeder van onze kennel, vonden we ook weer een heel bijzondere en speciale hond. Helaas is ze in 2016 overleden aan een tumor op de milt. Zij was op een andere manier een echte toevoeging aan ons gezin. Haar wil om te werken was enorm, maar ze was ook sterk en eigenwijs. Daarnaast was ze enorm sensitief en zorgde ze regelmatig voor vertederende momenten als ze zich mengde in ruzies van de kinderen, verdriet van een gezinslid of gewoon omdat ze graag bij ons was. Zij was het begin van onze kennel en dat maakte haar natuurlijk heel belangrijk voor ons. De honden die volgden zijn allemaal zonder meer een toevoeging aan ons leven en we genieten dagelijks van onze roedel. Inmiddels hebben we alleen nog honden uit de lijn van Scarlett, onze zwarte lijn.

Echter het plezier en de energie die ik krijg van mijn hondenschool Dogs Talk Hondentraining en Gedrag, zorgt ervoor dat ik momenteel gewoon moet kiezen voor minder honden in mijn roedel. Ik werk vrijwel fulltime in de hondenschool en dan blijft er gewoon minder tijd over. Ik wil iedere hond de juiste aandacht en begeleiding geven die ze nodig hebben en momenteel is drie voldoende. We genieten van alle honden en ook het opvoeden van een nestjes pups is gewoon geweldig om te doen. Olivia is op dit moment de enige hond waar we nog mee gaan fokken. Dit betekent wat minder nestjes, maar helemaal stoppen willen we nog niet.
       
       
Danielle mark  
kennelnaam


Onze kennelnaam Blissful Hills is als volgt ontstaan. Onze eerste hond Floortje is in ons leven gekomen toen we allebei nog student waren in Rotterdam. Zoals hiernaast al beschreven een hond uit duizenden. Toen Floortje ongeveer 5 jaar was, werd onze jongste dochter Maxime erg ziek. Ze bleek een afweerprobleem te hebben en na de 4e ziekehuisopname werd duidelijk dat we de dieren ( we hadden naast Floortje op dat moment ook katten) moesten gaan herplaatsen. Onze dochter werd niet ziek van de dieren, maar wel van alles wat ze mee naar binnen brachten. Dus met pijn in ons hart hebben we toen afstand gedaan van onze dierenboel.

Toen Maxime na een paar jaar weer beter werd en het afweerstofje weer ging aanmaken, mochten we van de kinderarts weer denken aan dieren, want dat is voor ons toch altijd belangrijk geweeest. We wilden namelijk heel graag dat onze kinderen zouden opgroeien met dieren.

Na een proef met een “leenhond”, werd duidelijk dat ze niet meer reageerde op de stoffen die de hond mee naar binnen nam en zijn we op zoek gegaan naar een lieve labradorpup. Na enkele maanden hebben we toen de fokker van Keira gevonden en is zij na 8 weken bij ons terecht gekomen.

Wij vinden oprecht dat we gezegend zijn met zo’n geluk dat we weer een gezond kindje hadden en ook weer dieren mochten hebben in huis dat we onze kennelnaam Blissful Hills hebben genoemd. Blissful betekent gezegend en Hills van onze achternaam, van den Heuvel. Een naam waar we trots op zijn en waarvan we hopen dat veel honden hem in hun stamboom zullen hebben in de toekomst.


 
     
         
  juliette maxime    
     
facebook twitter yourube