oorsprong kennel

Wij zijn, Mark en Daniëlle van den Heuvel. Wij wonen in Haelen, midden-limburg. Met het Leudal om de hoek kunnen we iedere dag heerlijke boswandelingen maken met onze honden. Ons gezin bestaat niet alleen uit ons tweetjes en de honden, maar we hebben ook twee prachtige dochters, Juliëtte en Maxime. Daarnaast horen ook onze paarden Golden Rain en Aradia bij ons gezin. Samen genieten we van de leuke en soms minder leuke kanten die het hebben van een labrador met zich meebrengen.

Al van jongs af aan ben ik( Daniëlle) gek op honden, maar helaas konden we ze thuis niet hebben. Mark is bij tante Mia helemaal verliefd geworden op labradors en iedere logeerpartij werd dan ook met veel plezier beleefd. Dus toen Tante Mia ons vertelde dat haar hond Plouv, haar laatste nestje zou krijgen en dat het ook meteen haar laatste nest als fokster zou zijn, besloten we al heel snel dat we heel graag een hond van haar wilden. Ik zal nooit vergeten dat ze ons belde dat de bevalling was begonnen. We zijn meteen in de auto gesprongen en van Rotterdam, waar we toen woonden, in een rottempo naar Helmond gereden. Daar aangekomen was de eerste pup al geboren en hebben we de rest van de bevalling meegemaakt.

Ondanks het verdrietige feit dat drie van de zes pups het niet hebben gehaald, door een verkeerde ligging van de 4e pup, was het toch een mooie ervaring. In de weken die volgden zijn we vele keren naar ons pupje gaan kijken en na 8 weken hebben we Floortje mee naar huis genomen. Dit lieve en bijzondere labradorpupje paste zich supersnel aan haar nieuwe omgeving aan en ze had amper commando’s nodig om te begrijpen wat we van haar verlangde. Natuurlijk idealiseren we haar waarschijnlijk nu, maar voor ons was ze gewoon heel bijzonder. Een vriendin heeft vaker gezegd, die hond heeft mensenverstand.

 
  Zo is bij ons het labradorvirus begonnen en nooit meer weggegaan. In Keira, stammoeder van onze kennel, hebben we ook weer een heel bijzondere en speciale hond gevonden. Zij is op een andere manier een echte toevoeging aan ons gezin. Haar wil om te werken is enorm, maar ze is ook sterk en eigenwijs. Daarnaast is ze enorm sensitief en zorgt ze regelmatig voor vertederende momenten als ze zich mengt in ruzies van de kinderen, verdriet van een gezinslid of gewoon omdat ze graag bij ons is. Kortom, ook met haar zijn we meer dan blij. Zij is het begin van onze kennel en dat maakt haar natuurlijk heel belangrijk voor ons. De honden die volgden zijn allemaal zonder meer een toevoeging aan ons leven en we genieten dagelijks van onze roedel.

Inmiddels heeft de liefde en passie voor honden bij Daniëlle zich uitgebreid naar het opstarten van een eigen hondenschool. Na jaren van spelen met dit idee en ondertussen de opleiding om kynologisch instructeur te worden te hebben afgerond, is haar eigen hondenschool in januari 2014 van start gegaan, Dogs Talk Hondentraining en Gedrag.
       
       
Danielle mark  
kennelnaam


Onze kennelnaam Blissful Hills is als volgt ontstaan. Onze eerste hond Floortje is in ons leven gekomen toen we allebei nog student waren in Rotterdam. Zoals hiernaast al beschreven een hond uit duizenden. Toen Floortje ongeveer 5 jaar was, werd onze jongste dochter Maxime erg ziek. Ze bleek een afweerprobleem te hebben en na de 4e ziekehuisopname werd duidelijk dat we de dieren ( we hadden naast Floortje op dat moment ook katten) moesten gaan herplaatsen. Onze dochter werd niet ziek van de dieren, maar wel van alles wat ze mee naar binnen brachten. Dus met pijn in ons hart hebben we toen afstand gedaan van onze dierenboel.

Toen Maxime na een paar jaar weer beter werd en het afweerstofje weer ging aanmaken, mochten we van de kinderarts weer denken aan dieren, want dat is voor ons toch altijd belangrijk geweeest. We wilden namelijk heel graag dat onze kinderen zouden opgroeien met dieren.

Na een proef met een “leenhond”, werd duidelijk dat ze niet meer reageerde op de stoffen die de hond mee naar binnen nam en zijn we op zoek gegaan naar een lieve labradorpup. Na enkele maanden hebben we toen de fokker van Keira gevonden en is zij na 8 weken bij ons terecht gekomen.

Wij vinden oprecht dat we gezegend zijn met zo’n geluk dat we weer een gezond kindje hadden en ook weer dieren mochten hebben in huis dat we onze kennelnaam Blissful Hills hebben genoemd. Blissful betekent gezegend en Hills van onze achternaam, van den Heuvel. Een naam waar we trots op zijn en waarvan we hopen dat veel honden hem in hun stamboom zullen hebben in de toekomst.


 
     
         
  juliette maxime    
     
facebook twitter yourube