Roepnaam: Keira
Geboortedatum: 7 november 2006
NHSB: 2631116
Gezondheid:
HD A
ED Vrij
Ogen Vrij
Optigen Normal
EIC vrij
Zuiver bruin
Behaalde resultaten:
Meerdere keren Uitmuntend

Keira, onze stammoeder, was een ontzettende gevoelige hond. Ze kon er absoluut niet tegen als er iemand in het gezin ruzie maakte of boos praatte, want dan ging ze er meteen naartoe en kreeg degene die in haar ogen boos doet een dikke lebber in zijn gezicht als teken dat hij of zij op moest houden. Dit leverde vaak vertederende taferelen op en de ruzie, als die er al was, was dan meestal ook meteen gedaan. Onze emo-hond noemden we haar vaak liefkozend. 

Daarnaast was er niets leuker voor haar om lekker samen het bos in te gaan, het liefst met een of meerdere labradorvriendjes of vriendinnetjes. Je zag haar dan gewoon genieten. Ook de gehoorzaamheidscursussen ( inmiddels ontelbare )heeft ze glansrijk doorlopen en enkele seizoenen behendigheid vond ze ook geweldig. Maxime heeft nog op haar oude dag diverse cursussen met haar gedaan, gewoon omdat ze het zo leuk vond om te doen, niet omdat ze nog iets moest leren.
Eten was haar grote passie en voor iets lekkers deed ze dan ook echt alles. Haar neus was niks mis mee, dus kaas werd op grote afstand geroken en dan kwam ze aan tafel even zachtjes knorren dat ze ook best een stukje lustte.

Helaas hebben we haar moeten laten gaan toen bleek dat ze een snelgroeiende tumor aan de milt had en in een paar dagen sterk verslechterde. Ze heeft ons veel geleerd en is de reden van en het begin van onze kennel en mijn hondenschool. We hebben gelukkig nog haar dochter Jessy en achterkleindochter Sienna die ons dagelijks herinneren aan hoe Keira was. Lieve Keira we zullen je nooit vergeten.
   
     
 
 
facebook twitter yourube