17 mei 2009  
  Vandaag is de laatste pup opgehaald en is ons huis weer wat stiller. Grace zorgt natuurlijk nog voor het nodige leven , maar het is toch wat rustig zo zonder alle druktemakers. Wij wensen alle baasjes met hun pups heel veel plezier en geluk samen. Lieve Teuntje, Sarah, Cooper, Senna, Vaco, Joep en Sam, we zullen jullie missen, maar wensen jullie een geweldig leven en dat gaat vast en zeker lukken met zulke geweldige bazen !!  
     
  13 mei 2009  
  Deze week gaan alle pups ons verlaten. Reden voor ons om alle lieverdjes nog eens op de foto te zetten. Hier komen ze nog één keer voor de laatste keer ( alleen Coopertje had echt geen zin om mooi te gaan staan, dus zij staat er ietwat ongemakkelijk bij. De zitfoto is wel gelukt ). We zullen ze erg gaan missen, maar wensen de nieuwe baasjes heel veel geluk en plezier met ze.  
 Cooper

Amazing Dream of Blissful Hills

 
     
Grace

Amazing Grace of Blissful Hills
 
     
Joep

Amazing Jack of Blissful Hills
 
     
Sam

Amazing James of Blissful Hills
 
     
Sarah

Amazing Maxim of Blissful Hills
 
     
Senna

Amazing Juliet of Blissful Hills
 
     
Teuntje

Amazing Spring of Blissful Hills
 
     
Vasco

Amazing Romeo of Blissful Hills
 
     
 
     
  9 mei 2009  
  De pups zijn iedere dag in de tuin aan het genieten van het mooie weer.  
 
 
     
  6 mei 2009  
  Vandaag zijn de pups gechipt. Dus alle stamboomnamen zijn nu gekoppeld aan een pupje. Ze hebben zich kranig geweerd tegen die grote naald met de chip, maar leuk vonden ze het niet. Hieronder nog eens alle pups in ontspannen houding met hun stamboomnaam en roepnaam. Sommige foto's zijn van vandaag, maar andere van een week geleden.  
 
   

Amazing Dream of Blissful Hills
Cooper

   
Amazing Grace of Blissful Hills
Grace
   
Amazing Maxim of Blissful Hills
Sarah
   
Amazing Juliet of Blissful Hills
Senna
   
Amazing Spring of Blissful Hills
Teuntje
   
Amazing Jack of Blissful Hills
Joep
   
Amazing James of Blissful Hills
Sam
   
Amazing Romeo of Blissful Hills
Vasco
 
     
  3 mei 2009  
  Ook vandaag hebben de pups weer een enerverend dagje gehad. Het was jaarmarkt en dat betekent dat het hele dorp volstaat met kraampjes en het erg druk is. Voor de pups een uitgelezen mogelijkheid om wat te socialiseren en dus zijn ze één voor één in de buikdrager een klein half uurtje meegeweest de markt op. Uiteraard werden ze door velen bewonderd en Mark had veel bekijks met die kleintjes. Allemaal waren ze niet erg onder de indruk en hebben ze het prima gedaan. Schatten zijn het gewoon. Volgende week zullen ze voor het eerst meegaan naar de basisschool en daardoor ook een beetje kennismaken met het verkeer.  
     
  2 mei 2009  
  De pups zijn vandaag voor het eerst naar het bos geweest. Daar hebben ze ook 5 min mogen spelen. 's Middags is overigens ook nog papa Thor op bezoek geweest. Erg leuk om te zien. En Keira was nog steeds erg verliefd op Thor. Ze hebben zich met zijn tweetjes wel vermaakt hier in de tuin.  
 
 
     
  1 mei 2009  
  Vandaag is de dierenarts geweest om alle pups te controleren en ze hun eerste enting te geven. Allemaal zijn ze helemaal gezond verklaard en geënt. Geen enkele pup vond de dierenarts eng of vreemd en ze bleven allemaal vrolijk doorkwispelen tijdens het onderzoek en ook tijdens het enten. Dappere pups zijn het !!! Dus we kunnen weer trots zijn op onze schatten.  
     
  30 april 2009  
  De pups hebben vandaag met water gespeeld.  
 
 
     
  26 april 2009  
  Ons achttal op een rij. Het was een hele klus om ze op een rij te krijgen, maar bij deze zijn ze het toch echt allemaal. Ze zijn graag buiten zoals jullie ook op het filmpje kunnen zien en het worden al echte hondjes met eigen karakters. Maar ze zijn allemaal even lief en we hechten ons er steeds meer aan, dus zal best moeilijk worden als ze over drie weken weggaan.  
 
 
     
  De pups spelen en eten buiten.  
   
     
  20 april 2009  
 

Wat gaat de tijd toch hard. Onze pups zijn inmiddels ruim 4 weken. Afgelopen zaterdag zijn ze allemaal weer ontwormd. Inmiddels wegen ze al bijna 3 kilo, en dat is vrij flink. Keira voedt ze nog steeds, maar ze doet het minder van harte, want alle bijtspijkertjes zijn inmiddels doorgekomen. Daarom krijgen de pups vier keer per dag bijvoeding. Inmiddels gaat dat niet meer uit de puppytrogjes, maar uit een lange rij met bakjes zoals je hieronder kunt zien, waar ze netjes hun eigen bakje mogen leegeten en die van broer of zus met rust moeten laten. Zo krijgt iedere pup de kans om op zijn eigen tempo te eten.

 
 
 
 
     
  Sinds het dit weekend zo'n mooi weer is geworden, zijn ze ook overdag vanaf een uur of 12 in de buitenren. Ze slapen nog heel veel, dus ze kruipen na het spelen als snel het binnenhok in de garage in, waar ze lekker slapen en soms ook spelen. Na het avondeten, gaan ze weer allemaal naar binnen, want 's nachts is het nog te koud voor het hok in de garage. Een keer per dag mogen ze de hele tuin verkennen en dat doen ze ook gretig. Sommige pups kruipen echt overal in en achter. Heel leuk om die ontdekkingsdrift te zien. Om jullie een beetje een beeld te geven van hoe groot ze allemaal zijn, bij deze een hele rij foto's van alle pupjes.  
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
  18 april 2009  
  De pups konden vandaag lekker buiten spelen.  
   
     
  15 april 2009  
  Omdat het zo'n prachtig weer was vandaag hebben de pups hun eerste stapjes buiten mogen zetten. En genoten hebben ze. Sommige pups moesten even wennen en loeide zich een ongeluk, anderen waren nieuwsgierig rond aan het kijken vanaf het begin. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal lekker rondgerend en gehuppeld zonder terughoudendheid. Als snel waren ze moe zoals jullie op de foto's kunnen zien. Ik geloof wel dat jullie zo heel erg verwend worden met foto's, dus reken er de komende dagen niet teveel op. Vandaag zijn het er in ieder geval heel veel. Klik maar op de foto hieronder. Voor wie het zich afvraagt, de pup die zo lief in het gras ligt te slapen en waar een hele serie van is, dat is het bruine reutje.  
     
 
 
     
  14 april 2009  
  De pups spelen buiten de werpkist.  
   
     
 

De pups hebben een druk weekend achter de rug. Alle pupkopers zijn ze komen bewonderen en ze waren dan ook lekker moe maandagavond. Ze worden steeds levendiger en speelser en gaan nu ook een paar keer per dag zelf de werpkist uit om te plassen en poepen en samen te stoeien. Mama Keira houdt ze dan nog nauwlettend in de gaten en twee vechtende pups worden meteen uit elkaar gehaald door haar.
Natuurlijk hebben we ook afgelopen week weer foto's gemaakt en daar kunnen jullie zien dat enkele pups vorige week een paar keer een flesje hebben gekregen en dat ze nu ook volop aan de pap zijn allemaal. Ze drinken ook nog een paar keer per dag bij Keira die het allemaal over zich heen laat komen en lief voor ze gaat liggen. Een hele opgave hoor met 8 van die dikkertjes dap die al aardig scherpe tandjes beginnen te krijgen.
Klik hier voor de foto's van afgelopen week.

 
     
  11 april 2009  
  De pups krijgen nu ook pap....  
   
     
  8 april 2009  
  De pups groeien heel hard op het moment. De afgelopen week zijn ze echt enorm veranderd in hun ontwikkeling. De oogjes zijn open en van enkele ook de oortjes. Een paar pups oefenen al hard in huilen, blaffen en grommen. Erg aandoenlijk allemaal. Vandaag hebben ze voorzichtig voor het eerst een beetje pap gekregen en dat lusten ze maar wat graag. Het is nog wat onwennig en ze werden er wel vies van, maar na het eten, heeft mama Keira ze allemaal schoon gelikt. Klik op de foto van Juliëtte en de pup voor een fotogalerij van de laatste dagen. Je zult o.a. een mand vol pups zien, waar ze ingaan als we de werpkist verschonen en wat foto's van vanochtend met de papsnoetjes. Wij vinden dat het nu al echt hondjes aan het worden zijn, nu ze gaan staan en lopen en de oogjes open zijn. Kijk en geniet.
 
     
 
 
  Ook nog een filmpje van vanochtend. De puppies maken herrie als Keira het nest verlaat om te eten.  
   
     
  5 april 2009  
  Bij alle pups zijn de ogen open. Ze kunnen al een beetje lopen en maken steeds meer herrie.  
   
     
  3 april 2009  
  Enkele pups hebben al spleetoogjes.  
   
     
  2 april 2009  
  De pupjes groeien als kool. Ze zijn nu allemaal minimaal hun geboortegewicht. Ze beginnen ook al wat te proberen te lopen, maar vallen natuurlijk nog steeds om. Hier en daar gaat een klein stukje van een oogje open, maar dat zal nog wel een dag of 2 duren voordat ze echt allemaal de oogjes helemaal open hebben. Onze kinderen zijn natuurlijk niet weg te slaan bij de kleintjes. En de liefde is wederzijds. Kijk maar op onderstaande foto. Ze zeggen allebei : "ik vind jou lief ! "  
     
 
 
     
  1 april 2009  
  Alle pups wegen meer dan één kilo. De oogjes nog zijn dicht.  
   
     
  30 maart 2009  
  Nu de pups een weekje oud zijn, wordt het toch tijd om ze even allemaal apart voor te stellen. De foto's zijn niet allemaal van dezelfde dag, dus de een is nog wat kleiner dan de ander. Allemaal zitten ze al ruim boven de 800 gram, dus het gaat heel voorspoedig. Voor een fotogalerij van de afgelopen week, klik hier of kijk op de fotogalerij pagina.
 
 
 
Teefje met roze bandje. geboren op 21 maart om 18.25  
Teefje met gele bandje, geboren op 21 maart om 19.55
     
 
Zwarte reutje met roze bandje, geboren op 21 maart om 20.31  
Teefje met groene bandje, geboren op 21 maart om 21.10
   
 
Teefje met bloemetjes bandje, geboren op 21 maart om 21.25  
Teefje met hartjes bandje, geboren op 21 maart om 23.10
   
 
Bruine reutje, geen bandje, geboren op 21 maart om 23.55  
Zwarte reutje, geen bandje, geboren op 22 maart om 5.10
 
     
  28 maart 2009  
  Keira's maag en darmen zijn (eindelijk) tot rust gekomen. Als de pups na het drinken gaan slapen komt Keira lekker bij ons liggen of ze gaat naast de werpkist liggen. De pups doen het prima, groeien voorspoedig en zijn aandoenlijk en schattig. Je kunt er naar blijven kijken.  
   
     
  25 maart 2009  
  Het gaat allemaal prima. De pups laten zich lekker kroelen.  
   
     
  24 maart 2009  
  De pups drinken al heel goed en Keira gaat soms in een heel aparte houding liggen om ze te laten drinken. Kijk maar.  
   
     
  23 maart 2009  
 
Keira is vandaag eindelijk wat rustiger. Ze gaat ontspannen liggen als de pups willen drinken en ze is wat rustiger met het verliggen en haar pups verzorgen. Dit ging al goed,maar was soms nog wat onwennig. Ze slaapt nu zelf ook wat meer, waardoor ze zich duidelijk wat beter voelt. Het is wel vreemd om ons meisje ineens zo dun te zien. Nu alle pups eruit zijn is ze natuurlijk weer slank en door het zogen wordt dat alleen maar meer. Verder doet ze netjes haar werk als nieuwbakken mama. Ze is heel beschermend en er komt dan ook geen vreemde bij haar nest, alleen ons gezinnetje. De kinderen kan ze nu al wat beter verdragen rond de kist, maar ook dat beperken we tot een minimum. Van een afstandje kijken is geen probleem, dus dat doen ze dan ook volop. Kortom we genieten van moeder en kids.

 
     
  22 maart 2009  
  De eerste dag is prima verlopen. Keira doet het gewoon geweldig als zorgzame mama. Ze wil liever niet weg van de pups om te eten en plassen etc, en doet dat dan ook heeeel snel even en dan weer snel terug in de werpkist. Heel schattig dat ze ze dan ook meteen bij elkaar raapt en tussen haar voorpoten legt. De pups drinken goed en zijn allemaal al aangekomen.  
     
 
 
     
  21 maart 2009  
  Ze begint de dag met zwaar hijgen en onrustig zijn. Om 17.00 verliest ze vruchtwater en om 18.35 wordt het eerste teefje geboren in stuit. Het ging niet gemakkelijk en de dierenarts was al onderweg, omdat ze al ruim een half uur persweeën had. Een paar minuten voor de DA arriveert, wil Keira naar buiten en krijgt ze buiten haar eerst pupje. We nemen het meteen mee naar binnen en leggen het in de werpkist en Keira likt de vliezen kapot en ze begint het jong overal te likken. Ze bijt vakkundig de navelstreng door en eet de nageboorte op. Alsof ze nooit anders gedaan heeft is ze vanaf het eerste pupje een zorgzame moeder.

Om 19.55 verschijnt pupje nummer 2, wederom een bruin teefje en dit pupje heeft heel even opstartproblemen, maar ademt al snel en piept ook hard. De volgende pup laat om 20.31 van zich horen en deze keer komt er een zwarte reu. Dan volgen er twee vlak na elkaar om 21.10 en 21.25 en weer zijn het twee bruine teefjes. Dan is het even rustig en Keira is duidelijk moe. Om 23.10 komt het volgende bruine teefje en om 23.55 nog net op 21 maart wordt haar zevende prachtige pupje geboren, een bruine reu. Om 5.10 komt nog een verassing. We dachten eigenlijk dat ze klaar was, maar ze werpt nog een lief klein zwart reutje.

De pups hebben allemaal mooie geboortegewichten van bijna allemaal rond de 480 gram. Het duurde even voordat ze gingen drinken, maar ook dat is bij allemaal prima gelukt na wat gezoek. Keira moet nog wennen aan het gepiep en ze reageert er heel zorgzaam op. Ze doet het echt geweldig

Kijk voor meer foto's op de fotogalerij of klik hier .

 
 
 
     
 
 
Bevalling deel 1
 
     
 
 
     
 
Bevalling deel 2
 
     
 
 
     
facebook twitter yourube