28 juli 2010  
  Vandaag gaan Lola en Diva ons verlaten. De rest volgt de komende dagen en dan zal het weer stil zijn in huis. De rennetjes zullen worden opgeruimd, Keira en Scarlett zullen een paar dagen blijven zoeken en dan gaat het leven weer door als vanouds. We zullen ze missen allemaal. Het zijn zo'n lieve pups en we zijn erg trots op ze. Maar allemaal komen ze in een geweldig huis terecht en we zijn er van overtuigd dat ze het heel goed zullen hebben. Over een jaar zien we ze weer terug, want dan zullen we zeker weer een terugkomdag houden. Hier komen ze nog een keer allemaal. Onze kanjers.  
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
     
  25 juli 2010  
 

De dag dat we afscheid moeten gaan nemen van onze pups komt steeds dichterbij. Zo langzamerhand hebben ze de socialisatie die we ze willen meegeven allemaal gehad. Deze week zijn ze allemaal een keer mee geweest naar school, waar ze zonder uitzondering met veel enthousiasme werden bewonderd door vele schoolkinderen. De weg naar school hebben we ze natuurlijk gedragen, want dit was toch hun eerste contact met de grote buitenwereld. Alle pups waren heel vrolijk en open en niet bang. De een is natuurlijk wat makkelijker dan de ander, maar bang was er geen een.

 
  Hieronder een filmp en foto-album van de laatste week  
     
   
     
   
     
  Ook zijn er een paar grote hondjes op bezoek geweest. Twee grote labradorreuen en een lieve bruine labradordame zijn komen snuffelen en spelen met de pups. Het was een drukke boel met 5 grote labjes en 7 kleintjes, maar het ging allemaal heel goed en rustig. Geweldig om te zien hoe onbevangen ze op de grote honden aflopen en hoe lief de grote labjes voor de pups zijn.
 
     
   
     
  Tenslotte zijn we vandaag naar het bos geweest met het hele spul. Dit vonden ze allemaal erg leuk en ze hebben even lekker mogen rondrennen om eens te proeven aan de vrijheid. Uiteraard maar een heel klein stukje want het bos is natuurlijk nog niet echt goed voor ze. Maar eventjes proeven aan de natuur en de ruimte is wel goed om te kijken hoe ze reageren op de omgeving. En ook dat ging weer prima.  
     
   
     
  20 juli 2010  
  Gisteren zijn we met alle pups in de auto naar de dierenarts geweest voor de 6 weken enting. We hadden een grote bench achterin de auto gedaan en alles erin en rijden maar. Ik had verwacht dat ze erg zouden protesteren, maar dat viel reuze mee. Een enkeling die zo af en toe eens wat blafte of jankte, maar eigenlijk waren ze vrij rustig. Bij de dierenarts ging het heel spul met bench en al naar binnen en daar kregen ze allemaal een voor een een check-up en natuurlijk de enting. Allemaal zijn ze helemaal gezond bevonden en ze voelde niks van de prik. De bench bleef ook nog eens helemaal droog en schoon, want er werd helemaal niks geplast en gepoept door de dames en heren, erg fijn was dat, scheelt toch een hoop schoonmaken van bench en pups. Ook mooi om te zien dat de grootste schreeuwerds op de tafel bij de dierenarts toch het stilste waren en de stille heren juist heel vrolijk en actief.

Ze hebben geen last gehad van de enting dus dat was ook weer een meevaller en vandaag zijn ze allemaal weer ontwormd. Hier heeft een enkeling wel wat diarree van , maar eigenlijk mogen we niet klagen, want het gaat allemaal heel voorspoedig. Deze keer kregen ze ook een klein tabletje in plaats van de pasta, maar aangezien ze het vlees met zoveel smaak eten, kon dat tabletje prima door het voer en ging het zonder problemen naar binnen. We hebben ze wel even allemaal apart eten gegeven, om het risico uit te sluiten dat er eentje toch snel in het bakje van broer of zus zou gaan eten en er per ongeluk twee zou opeten. Maar deze mijlpaal is ook weer genomen en nu is het wachten tot ze groot genoeg zijn om naar hun nieuwe baasjes te gaan. Ik weet dat jullie niet kunnen wachten, maar wij genieten nog even van het hele spul.

Ze zijn al weer zo groot dat ze ook mee mogen gaan naar school. Dus vanaf morgen gaan ze allemaal om de beurt mee aan de riem naar de school van onze meiden. Zo doen ze weer een ervaring op die ze alleen maar vrijer zal maken.
 
     
  15 juli 2010  
  Vandaag is Saskia hier geweest om eens de kinderen van haar Joppe te bewonderen. Het was heel gezellig en we hebben samen alle pups eens mooi op de foto gezet. Hieronder staan ze met hun 5.5 weken oud. Ze zijn toch eigenlijk stuk voor stuk kanjers.  
     
 
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
     
 
 
     
     
  13 juli 2010  
 

Door het warme weer hebben we het dagboek schandelijk verwaarloosd, maar we hadden het ook erg druk met de pups af te koelen en zelf enigszins nog op de been te blijven met de hitte. Bovendien had de computer wat kuren door de warmte, maar alles is inmiddels weer opgelost en we kunnen er weer tegen. De pups spelen veel buiten nu ze goed lopen en als de temperatuur het toelaat. Vaak zijn ze nu tot laat in de avond buiten aan het slapen tot hun laatste voeding en dan gaan ze pas naar binnen. Ze zoeken de koelste plekjes in de tuin op en ze hoeven ook niet vaak in de kennel, omdat het daar gewoonweg te warm is.

Vandaag is de chipper geweest en zijn ze allemaal voorzien van een chip. Het betekende ook dat we alle hondjes moesten koppelen aan een stamboomnaam en tevens hebben we vandaag aan iedereen bekend gemaakt welk hondje ze binnenkort mee naar huis mogen nemen.
Nu heeft iedere pup ook een eigen naam gekregen:

Pupje roze - Diva - Belle's Cute Girl of Blissful Hills
Pupje Geel - Lola - Belle's Angel of Blissful Hills
Pupje Paars - Luna - Belle's Pride of Blissful Hills
Pupje Groen - Sam - Belle's Miracle of Blissful Hils
Pupje Blauw - Rayco - Belle's Treasure of Blissful Hills
Pupje Rood - Cooper - Belle's True Love of Blissful Hills
Pupje Oranje - Balou - Belle's Lucky Boy of Blissful Hills

Ik weet dat het aftellen voor iedereen nu pas echt begint. Maar geniet nog even van de rust, want straks komt er een klein terroristje jullie huis onveilig maken.

 
     
  Onderstaande foto's zijn van de afgelopen dagen. Scarlett is steeds meer betrokken bij de opvoeding van de pups. En mama Keira blijft ze nog voeden af en toe, maar gaat nu ook wel eens naar binnen om gewoon lekker uit te rusten. Scarlett houdt dan een oogje in het zeil.  
     
     
   
     
     
  5 juli 2010  
  Eindelijk is het wat afgekoeld en kunnen de pups en Keira lekker buiten liggen. Ze zijn zeer tevreden en hebben vanochtend weer een ontwormingskuur gekregen. Ze eten momenteel al vier keer per dag vlees en nog één keer pap, maar dat is morgen ook afgelopen. Ze groeien prima en hebben weinig tot geen last van het vlees. Keira en Scarlett vinden het helemaal niet leuk dat de pups vijf keer per dag eten krijgen en zij maar drie keer per dag :-) . Maar ze mogen wel altijd even de bakjes schoonlikken, hoewel daar bijna niks meer inzit. Scarlett wordt ook een steeds lievere surrogaatmama en doet haar best om te helpen de pups te verzorgen. Echt een lieverd is het. En Keira is nog steeds de zorgzame moeder, ze bemiddelt tussen ruziënde pups en houdt haar kroost goed schoon. Ze wil nu wel weer mee op de normale wandelingen en geniet daar ook volop van gelukkig. We kunnen zelf in ieder geval erg genieten van al het moois dat hier rondloopt. Nog maar een dikke 3 weken en we moeten alweer afscheid van ze gaan nemen, dus daar proberen we nog maar niet aan te denken.  
     
   
     
     
  3 juli 2010  
  De pups hebben het maar warm gehad de afgelopen dagen en nu nog. We hebben van alles gedaan om ze wat af te koelen, ijswater in de kruikjes, op het gras in de schaduw ipv in de stenen ren en ze hebben zelfs zwemles gehad. Sommige pups vonden het wel prima in het water en bleven na een eerste kopje onder lekker boven drijven en andere wilde er het liefste meteen uit, wat ook mocht natuurlijk. Ook heeft Scarlett zich al wat meer mogen bemoeien met de kleintjes. Ze is, zo jong als ze is, heel lief voor de pups en als ze al eens wat te druk doet, dan komt Keira er meteen aan om haar even te vertellen dat dat niet de bedoeling is. Geweldig om de hondentaal zo te zien. Op het volgende filmpje kun je het allemaal zien.  
     
   
     
  30 juni 2010  
  Wij kunnen iedere dag genieten van 7 pups met heerlijke papsnoetjes. Dus daar hebben we een filmpje van gemaakt.  
     
   
     
  29 juni 2010  
  Sinds het warme weer is begonnen kunnen de pups ook regelmatig naar buiten en afgelopen maandag begonnen ze pas echt goed rond te lopen, dus het wordt weer drukker nu. Ik ben de hele dag bezig met ze van binnen naar buiten doen, pap maken en daarna weer alles opruimen, in de buitenkennel, in het buitenhok en dan wordt het weer te warm en verhuist de hele meute weer naar binnen. Het houdt je in ieder geval van de straat zo'n nest :-) . Maar het wordt ook steeds leuker. Ze lopen veel rond, hebben al interactie met elkaar en ze kunnen hele concerten houden. Gelukkig eten ze goed en houdt Keira nog steeds haar kroost goed in de gaten. Wat een supermama is ze toch ook. Afgelopen dagen hebben we wat foto's gemaakt van het buiten zijn. Kijk en geniet. Want ze zijn om op te vreten. Klik op de foto hieronder voor het album.
 
     
   
     
  25 juni 2010  
  Ook hebben we natuurlijk weer wat gefilmd de afgelopen dagen. De eerste keer buiten is ook op film gezet. Kijk en luister zelf maar. De pups kunnen goed schreeuwen en mijn dochters kunnen serieus praten over de kwaliteit van Keira's tepels.  
     
   
     
  24 juni 2010  
  Nu de ogen en oortjes open zijn, worden de dames en heren wat beweeglijker. Ook het geluid wat uit de werpkist komt begint nu met regelmaat te klinken als een echt blafje of grommetje. Ze zijn nog steeds heel tevreden, maar hebben nu ook wat meer wakkere momenten. Vandaag hebben we ze na het avondeten even buiten in de ren gezet. Het was vanmiddag veel te warm , maar nu was de temperatuur gedaald naar 27 graden en was het wel even aangenaam voor ze. Het gepiep was concertwaardig en Keira ging er lekker bij liggen om ze te voeden. Hieronder weer wat foto's van de afgelopen dagen , ook van vanavond. Na een klein half uurtje hebben we ze weer binnen gelegd en vielen ze allemaal al snel weer in slaap.  
     
   
     
  20 juni 2010  
  Vandaag hebben we weer wat foto's voor jullie. Nog even en dan kunnen jullie foto's zien van kleine rondlopende pups. Ze lopen nu ook al af en toe en als ze wakker zijn, beginnen ze ook meer rond te kruipen. Maar we hebben het nog lekker rustig. Zoals altijd, klik maar op de foto voor een album en voor het filmpje uiteraard op het filmpje. Veel plezier met kijken.  
     
   
     
   
     
  19 juni 2010  
  Weer even een update over de kleintjes. Vandaag zijn bij de eerste pups de oogjes open gegaan. De kleine roze, de groene en de blauwe hebben ze open. De rest zit er tegenaan. Ook zijn de nageltjes vanochtend voor het eerst geknipt, want ze werden nu toch wel erg scherp voor Keira. De dames en heren lieten het niet zonder te mopperen over zich heen komen, maar het ging verder prima. Ze zijn erg tevreden op het moment, ze slapen en ze drinken en verder laten ze zich knuffelen als ze lekker moe zijn. Een enkeling loopt ook al echt, maar omdat ze nog niets zien, zijn het echte dronkemansloopjes. Keira verzorgt ze nog altijd super. Ze slaapt veel bij en in de werpkist en als er eentje zich meldt, dan is ze meteen erbij. Ze wil ook al mee uit om te wandelen in het bos, wat voor ons een prima teken is, dat het goed met haar gaat.  
     
  17 juni 2010  
  Om jullie te laten meegenieten van de zeer beweeglijke dames en heren, bij deze een filmpje. Ook is hier te zien hoe Scarlett in de werpkist gaat en bij Keira en haar pups gaat liggen. Keira vindt het allemaal gewoon goed, maar is wel oplettend. Maar ze staat het toe en geeft haar geen snauw meer. Scarlett haalt het overigens niet in haar hoofd om in de buurt van de werpkist te komen als Keira er niet is. Ze begrijpt blijkbaar toch dat dit niet
de bedoeling is.
 
     
   
     
  16 juni 2010  
  Geen nieuws is goed nieuws. Het gaat allemaal voorspoedig. Onze pups groeien goed, slapen veel en beginnen al aardig rond te kruipen. Het zal niet lang meer duren voor de eerste oogjes open gaan. Klik hieronder op de foto voor wat foto's van de afgelopen dagen.  
     
   
     
  13 juni 2010  
  Klik op onderstaande afbeelding om het filmpje af te spelen. Voor de oplettende kijker, ja ze hebben sinds vandaag ook bandjes om. Ze paste al, en zo zijn ze ook voor jullie goed te herkennen. Veel plezier met kijken.  
     
   
     
  12 juni 2010  
 

Sinds gisteren is Keira helemaal ontspannen.Scarlett mag dichterbij komen en ook de kinderen zitten gezellig bij Keira en de pups. Keira wil nu ook mee voor een korte wandeling en als ze de pups gevoed heeft, neemt ze zelf even rust door naast de kist te gaan liggen. We merken heel goed dat ze voldoende melk heeft, want na het drinken slapen de pups heel tevreden een hele tijd lang. Ook hoeven we niet te regelen dat de kleinste pups goed aan bod komen, want ook dat gaat vanzelf. Ze groeien als kool en komen gemiddeld zo'n 80 gram per dag aan. Bijgaand weer een foto-album. Hier kunnen jullie zien hoe dichtbij Scarlett mag komen en hoe de kinderen regelmatig in de werpkist vertoeven.

 
     
   
     
  10 juni 2010  
  Het gaat nog allemaal heel voorspoedig hier. Keira heeft een enorme eetlust en dat mag ook wel als je de hele dag voor melkbar speelt :-) en ik heb haar vandaag zowaar meegekregen naar het einde van de straat om haar behoefte te doen. Zo heel af en toe komt ze nu 5 minuten bij ons buurten, maar er hoeft maar een klein geluidje uit een pup te komen of ze staat er alweer naast. De kinderen mogen nu wel bij haar in de werpkist kruipen en de kleintjes knuffelen. Keira vindt het best, zolang ze maar in de werpkist blijven. En als ik of Mark zelf in de kist gaan zitten, lijkt ze ervan te genieten dat ze even helemaal kan ontspannen, want dan zakt ze snel in een diepe slaap , het liefst met haar hoofd op je schoot. Bijna alsof ze dan wil zeggen : "zorg jij even voor mijn kinderen, dan kan ik even slapen". We maken deze dagen natuurlijk vreselijk veel foto's, dus jullie worden voorlopig nog wel verwend, als ze straks door de ren gaan lopen, zal het drukker worden en kan ik dat niet meer beloven, maar hier komt weer een hele reeks. Klik maar op de foto en geniet...  
     
   
     
  9 juni 2010  
 

Vandaag hebben we het geboorteformulier naar de raad van beheer op de bus gedaan. En dit betekent dat we nu definitief weten wat de stamboomnamen worden. Omdat Keira officieel Brown Belle v. Eigenstein heet, hebben we alle namen laten beginnen met Belle's. Dit vonden we een mooi eerbetoon aan haar.

Voor de 4 reutjes:
Belle's Lucky Boy of Blissful Hills
Belle's Miracle of Blissful Hills
Belle's True Love of Blissful Hills
Belle's Treasure of Blissful Hills

Voor de 3 teefjes:
Belle's Angel of Blissful Hills
Belle's Cute Girl of Blissful Hills
Belle's Pride of Blissful Hills

 
     
  8 juni 2010  
 

Keira en de pups doen het geweldig. Zoals al gezegd, ze neemt haar taak als moeder zeer serieus en waakt over haar kinderen als een leeuwin. Als Scarlett alleen al maar kijkt naar de werpkist, wordt ze al onrustig, dus zij blijft ook netjes op gepaste afstand. Alle pups drinken goed en komen al goed aan. Ze schreeuwen goed hard als ze willen drinken en Keira niet goed kunnen vinden, zodat mams ze naar zich toe trekt. Het zijn echte sterke pups, want ze bewegen ook al veel en kruipen zo over een knuffel heen als dat moet. Met Keira gaat het ook prima, ze eet goed en ze wordt langzaam wat rustiger. Ze wil wel naar buiten om even heeeeel snel te plassen en poepen, maar dat is dan ook echt alles, want ze weet niet hoe snel ze weer in de werpkist moet gaan liggen. Het schoonmaken 's ochtends van de kist is dan ook niet haar favoriete ding, want dan loopt ze zenuwachtig tussen de mand met pups en de werpkist heen en weer. Als we het zouden toestaan zou ze zo in de wasmand erbij kruipen. Uiteraard maken we lekker veel foto's en als je op onderstaande foto klikt dan opent een kleine fotogallery van foto's van gisteren en vanochtend.

 
     
   
     
  6 juni 2010  
  Na ruim twee dagen bezig te zijn geweest is Keira vanavond bevallen van een prachtige 7-ling. Helaas met een keizersnede, maar alles is verder prima verlopen en mama en kids maken het heel goed. Wij zijn heel trots op onze mooie meid dat ze het weer zo goed gedaan heeft en dat ze zoals we eigenlijk niet anders hadden verwacht meteen weer de perfecte mama is. Hieronder al wat eerste foto's en zelfs een filmpje. Met dank aan Kim dat ze zo goed geholpen heeft bij de dierenarts, ik weet niet hoe we dat zonder haar hadden moeten doen, want het was hard werken om de pups goed droog te wrijven. En met dank aan Jeanine voor het opvangen van onze kinderen en Scarlett.  
     
 
 
     
 
     
 
     
 
 
     
   
     
  28-5-2010  
  De laatste loodjes komen er aan. Keira is behoorlijk zwanger en gedraagt zich daar ook lekker naar. Slapen en eten en heel veel knuffelen doet ze nu het liefste. We zullen nog even moeten wachten tot we haar pups mogen bewonderen, maar het kan ons nu niet meer snel genoeg gaan en eigenlijk denk ik dat Keira het ook wel fijn vindt als ze wat kilo's kwijt is.
 
     
  Deze foto is vandaag genomen. Ze is nu 51 dagen drachtig en weegt ruim 37 kilo.  
     
   
     
facebook twitter yourube