30 oktober 2011  
  Vandaag is de laatste pup naar zijn nieuwe baasje gegaan. We wensen iedereen heel veel geluk en plezier met hun nieuwe huisgenoot. Lieve Noa, Britt, Bear, Cooper, Cuba en Kody, we gaan jullie heel erg missen, maar jullie zullen het heerlijk hebben bij jullie nieuwe baasjes. En Kody, ga je best doen jongen, we hopen dat je over een jaar je opleiding tot blindegeleidehond mag gaan beginnen en dat je in het gastgezin komende jaar ook een fijne tijd hebt. Jack en Jessy blijven bij ons en zullen hopelijk de bruine lijn van Keira gaan voortzetten.  
     
 
Noa   NOA
Change My Life Of Blissful Hills

     
Britt   Britt
Call me DivaOf Blissful Hills
     
Jessy   JESSY
Cover Girl Of Blissful Hills
     
Cooper   COOPER
Casanova Of Blissful Hills
     
Cuba   CUBA
Crown Prince Of Blissful Hills
     
Kody   KODY
Charming Charlie Of Blissful Hills
     
Bear   BEAR
Cuddly Bear Of Blissful Hills
     
Jack   JACK
Captain Jack Of Blissful Hills
     
 
     
   
  23 oktober 2011  
  Vandaag zijn de pup alweer bijna 7 weken. A.s. dinsdag worden ze gechipt en aan het einde van de week gaan ze ons langzaam verlaten. Het gaat weer veeel te snel en ze zijn met de dag leuker. We boffen met het mooie weer, waardoor ze iedere dag even lekker naar de grote wei mogen om hun energie kwijt te raken.  
  Ze zijn ook een stuk actiever nu, en hebben veel plezier met kranten versnipperen. Hieronder nog een verzameling van foto's van afgelopen weken.  
     
   
   
  18 oktober 2011  
 

Vandaag is de dierenarts geweest om alle pups na te kijken en te enten. Ze zijn allemaal helemaal gezond verklaard en ze hebben braaf hun enting ondergaan. Ik ben trots op mijn kleine puppets. Nog even en ze gaan al weer uitvliegen, dus ik geniet nog maar zoveel mogelijk van ze.

 
     
  Hieronder heb ik nog een film voor jullie van de afgelopen week.  
     
   
   
  13 oktober 2011  
  Nu de pups ruim 5 weken zijn, hebben we ook een grote bench in de ren gezet. Zo wennen ze er alvast aan en kunnen ze lekker een rustig slaapplekje zoeken. Ook zijn ze afgelopen week getest voor de blindegeleideschool in Genk en we zijn er heel trots op dat het reutje met het rode bandje is gekozen om in opleiding te gaan voor blindegeleidehond. We hopen dat deze lieve pup , gezond mag opgroeien en zijn roeping waar zal maken .

Omdat het vanochtend even zo heerlijk was, heb ik de pups snel mee naar buiten genomen in twee keer een viertal en ze laten rondlopen in de tuin. Dat is natuurlijk wel heerlijk en ze genoten er ook allemaal van. Daarna gingen ze lekker naar binnen en kregen ze te eten. Binnen heeeeel korte tijd lag alles te slapen met een volle buik en gezond moe. Van dit kleine uitstapje heb ik uiteraard wat foto's gemaakt. Hieronder staan alle pups apart ( de een wat mooier op de foto dan de ander, maar ja, dat is soms gewoon moeilijk) en er staat nog een album met alle foto's onder. Veel kijkplezier.
 
     
 
 
     
 
     
 
     
 
 
     
   
   
     
  6 oktober 2011  
  Vanochtend hebben we de werpkist afgebroken en de ren zo wat groter gemaakt. Ze waren er blij mee, want in de werpkist liggen deden ze al een paar dagen niet meer en zo hebben ze lekker de ruimte om te spelen en te stoeien. Na de ontworming van gisteren waren sommige pups een beetje misselijk, maar vanochtend was alles weer helemaal fris en vrolijk. Keira zoekt ze weer meer op nu er meer plaats is in de ren en ze slaapt ook regelmatig bij ze. Ze blijft gewoon een superlieve mama en de pups genieten van haar gezelschap. Ze kruipen lekker tegen haar aan en bijten zo af en toe in een oor of poot wat mama nu nog goed vindt.  
     
 
 
 
   
  5 oktober 2011  
  De tijd gaat nu hard en de pups veranderen dagelijks. We hebben het erg druk en helaas ben ik zelf ook nog ziek geweest, dus de updates waren er even niet, maar dat maken we vandaag goed. Afgelopen zondag zijn ze voor het eerst in de wei geweest en daarna heb ik ze iedere dag even buiten gehad. Niet meer in de wei, maar wel in de ren buiten of onder de kap in de ren. Een lege doos in de ren zetten blijkt leuk speelgoed :-). Degene die de webcam hebben bekeken, hebben dat ook kunnen meemaken. Ze eten nu ook vlees en dat smaakt goed. SInds maandag hebben ze nieuwe bandjes, want de oude bandjes werden nu toch wel te klein. De kleuren zijn onveranderd, hoewel de paarse en de roze pup nu allebei een roze bandje hebben,alleen die van paars is wat feller van kleur. Aangezien ik geen zilveren bandje over had, heeft deze dame nu gewoon geen bandje om. De andere honden blijven de pups reuze interessant vinden en mama Keira laat ze ook wat vaker toe. Vooral Lilly mag veel van Keira. Hieronder weer een filmpje en wat foto's.
 
     
   
     
   
     
   
  29 september 2011  
 

De pups zijn zo schattig dat ik steeds meer tijd schijn te verliezen met gewoon naar ze te kijken. Ze eten de pap supergoed en er blijft niks meer voor Keira over, die zich dan maar aan haar taak als schoonlikker wijdt, want dan heeft ze toch nog wat :-) . Ongelooflijk overigens hoe Keira altijd weet dat als de pups pap krijgen dat ze moet wachten. Ze ligt dan braaf naast de ren met de deur open te wachten tot haar kinderen klaar zijn om schoongemaakt te worden en zij de troggen mag uitlikken. Ze zal geen poging doen om eerder naar de pap te gaan. Af en toe gaan er nu enkele pups uit de werpkist om de ren te onderzoeken. Heel lief hoe ze dat vaak samen doen. En dan vallen ze al snel in slaap van alle nieuwe indrukken. Keira gaat ook regelmatig bij ze in de ren liggen en laat ze dan daar drinken, is wat koeler voor haarzelf nu met dit warme weer. Nog even en de kleintjes mogen ook naar buiten en als dit mooie weer aanhoudt zal dat best vaak zijn.
Onze dochters nemen ze ook nog steeds iedere dag even in handen en ze worden steeds knuffelbaarder. Ze zijn allemaal lief en schattig en de meiden genieten volop van deze periode.
Hieronder nog wat foto's van de afgelopen dagen, inclusief papsmoeltjes.

 
     
   
   
  28 september 2011  
  Onze schatjes groeien nu hard. De oren zijn nu ook open en dat zullen we weten, want er wordt naar hartelust geschreeuwd en hier en daar gegromd naar elkaar.
Ze bewegen zich nu ook al goed in de kist en ze zijn al een paar keer in de ren geweest. Ook is de eerste pap geserveerd en de dames en heren lieten het zich goed smaken. Kijken en geniet van onderstaande filmpjes.
 
     
   
     
   
     
   
  25 september 2011  
 

De pups hebben nu allemaal de oogjes open en ook de oortjes beginnen langzaam open te gaan. Dit merken we , omdat ze langzaam reageren op geluiden. Ze maken nu zelf ook volop geluid en er klinkt al menig blafje uit de werpkist. Ze lopen ook al aardig , hoewel er nog vaak gevallen wordt. Ze krijgen nu ook regelmatig een flesje, omdat we merken dat Keira haar melkproductie toch terugloopt, waarschijnlijk omdat haar baarmoeder eruit is gehaald en ze onder invloed van veranderende hormonen toch wat te weinig melk aanmaakt. Maar het is geen straf voor mijn dochters en voor onszelf om de pups lekker op schoot te pakken en een flesje te geven. Ze drinken met veel kracht en hun pootjes maken dan de zoogbewegingen die ze ook bij mama keira maken, zooo lief.
De pups komen ook veel in handen nu en je merkt nu ook dat ze al beginnen te reageren op aanrakingen van ons.

Deze week kregen de pups ook nog buitenlandse post !! Een grote doos met een kadootje van papa Diégo. Voor alle pups een speeltje en voor zijn lover een lekkere kluif. Dank je wel Deana en Diégo !!

Hieronder even klikken op de foto voor wat foto's van de afgelopen tijd. ( de pups hebben ook al met hun nieuwe speeltjes kunnen spelen, zie de foto's)

 
     
   
     
   
  20 september 2011  
  De kleintjes doen het hartstikke goed en de oogjes gaan langzaam open. Ze zijn wat beweeglijker nu en Keira laat ze nu wat vaker alleen om zelf bij te slapen :-). Maar zodra er ook maar een piepje komt of een andere hond het in zijn hoofd haalt om eens een kijkje te nemen, staat ze alweer naast de werpkist. Alle pups weten de weg naar mama moeiteloos te vinden en het is een mooi gezicht als ze allemaal tegenljk aan het drinken zijn. Er wordt ook al dapper wankelend gelopen door enkele pups.  
     
   
     
   
  16 september 2011  
 

Vanaf vandaag zijn de pups en mama ook live via de webcam te bewonderen. DIe staat uiteraard niet altijd aan, maar wel vaak !
Als je toegang wilt hebben tot de webcam, kun je mij een mailtje sturen en dan stuur ik het Ipnummer en de inloggegevens. ( de webcam is alleen bedoeld voor de toekomstige baasjes)
Hieronder zie je hoe het er dan uitziet. ( maar dan bewegend natuurlijk :-) )


 
   
   
  15 september 2011  
  SInds gisteren zijn de pups zo groot dat ze een bandje passen. Heel handig om ze uit elkaar te houden ( tot nu toe deden we dat natuurlijk nog met nagellak, want de bandjes passen niet meteen) en voor jullie veel herkenbaarder op de foto's en filmpjes. Ze groeien heeeeel hard en sommige pup zijn dan ook al over de 800 gram. Mama Keira is vandaag voor het eerst weer wat langer mee naar buiten gegaan en daar genoot ze zichtbaar van. Ze voelt zich ondanks de keizersnede heel goed en ze is ook nog heel zorgzaam. Zo heel af en toe komt ze onder mijn bureau liggen om even te slapen, maar alleen als er geen andere hond in de buurt is. We kunnen nu ook de puppies gemakkelijk knuffelen zonder dat ze daar van in de stress raakt :-) . Vandaag weer wat foto's en een filmpje van de afgelopen dagen. Hier kun je o.a. een pupje zien dat zijn weg aan het zoeken is en ook even bij mama gaat knuffelen. Als je goed kijkt bij het drinken zie je het verschil tussen de zoogbewegingen die de pups maken om de melktoevoer op te wekken en het moment dat ze dus ook volop melk krijgen en aan het drinken zijn.

De bandjes verdeling is als volgt ( dit is op de film soms lastig te zien door de rode lamp )
De dames hebben de kleuren, roze, zilver en paars en de heren rood, groen, blauw, geel en zalm,
Veel plezier weer met het bekijken van de foto's en film.
 
     
   
     
   
     
   
  13 september 2011  
  De eerste week zit erop. Een week waarin we even ons zorgen hebben gemaakt om het kleinste reutje, maar wat helemaal goed is gekomen en een week waarin we Keira weer zagen veranderen in die super zorgzame mama die ze is. Ze gaat nog steeds alleen voor het hoognodige uit de werpkist en waakt als een leeuwin over haar nest. De andere honden mogen nu zo af en toe aan het hek komen kijken en Scarlett zelfs in de ren, maar van een afstandje en vooral niet te nieuwsgierig, want dan stuurt mama ze weg. De pups groeien als kool en slapen en eten en slapen en eten. Gisteren zijn voor het eerst de nageltjes geknipt, want die waren alweer zo scherp dat ik medelijden had met Keira. Als je soms ziet wat voor een geweld er aan haar hangt als ze met zijn allen aan het drinken zijn... respect hoor.

Ook heb ik vandaag de geboorteaangifte opgestuurd naar de raad van beheer, wat betekent dat ik definitief moest kiezen welke stamboomnamen het zouden worden. En het zijn de volgende namen geworden:
Voor de dames:
Call Me Diva of Blissful Hills
Cover Girl of Blissful Hills
Change my Life of Blissful Hills

Voor de heren:
Crown Prince of Blissful Hills
Casanova of Blissful HIlls
Cuddly Bear of Blissful Hills
Captain Jack of Blissful Hills
Charming Charlie of Blissful Hills


Het is helaas erg druk hier, want ik heb nog te weinig tijd om veel foto's te maken. Ik hoop morgen weer wat nieuwe plaatjes te kunnen plaatsen.
 
     
   
  10 september 2011  
  Vandaag hebben we weer wat bewegend beeldmateriaal voor jullie. Op het filmpje kan je goed zien wat een gekrioel het af en toe is. Keira hijgt nog steeds, dat wordt veroorzaakt door het drinken van de pups, In de loop van de dagen neemt dit hijgen steeds meer af en wordt ze wat rustiger.  
     
   
   
  9 september 2011  
  Na wat onrustige nachten en dagen, begint de rust er wat meer in te komen. De pups drinken bijna allemaal heel goed, op één klein reutje na, die wat moeite had, maar het gelukkig inmiddels wel goed doet. Keira is een superzorgzame moeder en verlaat haar pups alleen voor de hoognodige P & P pauzes. Scarlett mag zo af en toe komen kijken, maar ze mag nog niet te dichtbij komen. En dat doet ze weer zo ontzettend lief en rustig als we van haar gewend zijn. Pitt en Lilly mogen van een afstandje kijken. Lilly vindt het reuze interessant, maar ze moet haar nieuwsgierigheid nog even bedwingen, want ze is in haar jonge enthousiasme nog te onstuimig om bij de pups te mogen. Hieronder hebben we weer wat foto's voor jullie neergezet van de afgelopen paar dagen.  
     
  album dag 2-4  
   
  7 september 2011 - Keira is bevallen van een 8-ling op 6 september  
  Trots zijn we op onze bruine dame die gisteravond via een keizersnede 8 gezonde pups ter wereld heeft gebracht. Ze was al twee dagen bezig met de bevalling en gisteravond vonden we het genoeg geweest en zijn we naar de dierenarts gereden. Daar bleek wat wij ook al hadden gezien, dat ze niet tot weinig ontsluiting had ondanks de vele weeën die ze had gehad en hebben we besloten dat een keizersnede de beste optie was voor haar en haar pups. Achteraf een juiste beslissing, want er bleek een soort knik in haar baarmoeder te zitten, waardoor ze ze nooit zelf had kunnen baren. Na een wat onrustige nacht waar zij en haar pups moesten bijkomen is vanochtend de rust wedergekeerd en liggen de pups tevreden bij haar.

Ze heeft 5 reutjes en 3 teefjes gekregen. Een mooie verdeling.
 
  Hieronder de eerste foto's  
     
  keira  
     
  Klik op het album voor de foto's  
     
  album dag 1  
     
  En het eerste filmpje  
     
   
     
   
  5 augustus 2011 - Keira is drachtig.  
  Vandaag is uit de echo gebleken dat Keira dragend is. Vanaf nu wordt het weer spannend hoeveel pups er geboren worden en of alles goed gaat. Op deze pagina zullen we straks het wel en wee van het nestje bij houden.  
     
     
     
facebook twitter yourube