3 Mei 2012 - Afscheid nemen  
  Morgen gaat de eerste pup ons weer verlaten en zaterdag zal de rest ook worden opgehaald. We hebben ontzettend genoten van dit nestje pups. Omdat ze maar met zijn zessen waren , was het gewoon allemaal wat makkelijker en handelbaarder. Ze hebben heerlijk genoten van het mooie weer als het mogelijk was en wij hebben dagelijks genoten van hun capriolen. Hieronder komen ze nog een keer allemaal. Kleine Jolie zal bij ons blijven. Wij wensen Sem, Sam, WIllem, Simba en Lobke een heel gezond en gelukkig leven bij hun nieuwe baasjes.  
     
 
sem Sem
Daydreamer of Blissful Hills
   
Willem Willem
Dutch Magic of Blissful Hills
   
sam Sam
Double Trouble of Blissful Hills
   
simba Simba
Dolce Vita of Blissful Hills
   
lobke Lobke
Daily Joy of Blissful Hills
   
jolie Jolie
Dazzling Diamond of Blissful Hills
 
     
   
  29 april  
  Het is nu druk om de pups te laten genieten van het buiten zijn en tussendoor ook nog de rest van de roedel uit te laten en mee te trainen, maar we genieten wel volop van de kleintjes. Hieronder een tweetal albums van de afgelopen dagen. Kijk en geniet :-)  
     
  Lekker buiten in de wei  
  Spelen in de zandbak  
     
   
  25 april - drukke week  
  Onze kleintjes hebben een drukke week tot nu toe. Maandag zijn we met de auto naar de DA geweest en zijn ze allemaal helemaal onderzocht en ge├źnt. Alle 6 zijn ze helemaal ok verklaard. Gisteren kwam de chipper en vanaf gisteren zijn ze dus ook allemaal officieel labrador :-) . Ze waren allemaal erg braaf overigens en geen van de pups heeft ook maar een kik gegeven bij die dikke naald met de chip. En vandaag zijn ze voor de derde keer ontwormd. Hopelijk komen ze ook deze derde ontwormingsronde goed door en krijgen we geen ontlasting of overgeef problemen.

Onderstaand album is van afgelopen week en het weekend. We hebben nog steeds niet echt bijster goed weer, waardoor we onder de kap een heuse puppyspeeltuin hebben gecreeerd, zodat de kleintjes toch voldoende kunnen bewegen en onderzoeken.
 
     
  Album dag 38 - buiten spelen onder de kap  
     
   
     
  23 april - Onze kleine pups gaan de wereld buiten verkennen en krijgen van mama scarlett en tante keira volop aandacht.  
  Film van pups die in de wei huppelen, en mama scarlett en tante keira met de pups. Vooral Keira laat zien hoe je als volleerde mama , kleine pups even laat zien wat hun plaats is, heel zacht en toch duidelijk.  
     
   
     
   
  19 april - foto's van binnen en buiten.  
  Gisteren stonden ze al op facebook, maar nu ook de foto's hier als link. De pups groeien gewoon heel hard en zijn heel ondernemend. Nu het af en toe lekker weer is, maken we daar meestal snel gebruik van door ze een half uurtje in de puppenwei te laten spelen. Daar genieten ze zichtbaar van.  
     
  Album dag 23-32  
  Album dag 32 ( voor het eerst in de puppenwei)  
   
  12 april - Lekker buiten spelen  
  Nu de pups wat meer gaan bewegen, mogen ze ook regelmatig even naar buiten. Nog wel onder de kap, maar dat vinden ze voorlopig al genoeg. Ze zijn lekker onderzoekend en beginnen al een beetje te rennen. Onderstaande film is van vandaag. De bandjes zijn inmiddels ook vervangen door een maatje groter. De kleuren zijn hetzelfde gebleven, maar zijn wat feller of lichter van kleur. Camerawerk is wat onrustig, maar ja is nogal lastig om te filmen soms met de grote honden om je heen en pups die alle kanten op lopen :-)  
     
   
   
  9 april 2012 - En de pups eten nu ook vlees. Dat gaat er prima in...  
     
   
     
   
  6 april 2012
De pups bewegen lekker nu en dat ze geluid kunnen maken, weten we inmiddels ook. 's morgens moet ik ze echt nog wakker maken, ben benieuwd hoe lang dat nog duurt, maar voor nu is het wel erg fijn :-)
 
     
   
   
  3 april 2012 - film pap eten en lekker veel foto's  
  De dames en heren eten inmiddels al pap en met smaak. Ze groeien goed, spelen met elkaar en maken al heel wat blaf en gromgeluidjes. Zie onderstaande film en foto's.  
     
   
     
   
   
  2 april 2012 - de eerste papfoto's  
  Afgelopen weekend hebben de kleintjes voor het eerst pap gegeten. Dat ging er prima in, maar ja, het wordt nog wel een smeerboel. Geeft niks vinden Scarlett en Keira, die poetsen wij wel schoon :-). De pups maken nu ook al veel meer geluid en zo af en toe hoor je al een blafje, ook wordt er al druk gekwispeld. Heerlijk zijn ze.  
     
   
   
     
  29 maart 2012  
  Nu de oogjes open zijn en bij sommige ook de oortjes wordt er al wat meer bewogen en geluid gemaakt. Je merkt dat ze nu op elkaar gaan reageren en soms ook schrikken, dan hoor je ineens een klein grommetje, superschattig. En die koppies met de ogen op.... wij smelten er nog steeds van. Het beginnen nu echt hondjes te worden.  
     
   
     
  Weer een film van de afgelopen dagen, er wordt al wat rondgelopen. Inmiddels lopen ze al vrij hard, zeker als mams de werpkist in komt. Het is nu nog op de film veel van het zelfde , aangezien ze nog niet veel doen :-) , maar dat gaat nu veranderen.  
     
     
   
   
  26 maart 2012 - Oogjes open  
  SInds gisteren zijn de oogjes van bijna alle pups open. Ze doen ook heel wat wankele pasjes en ze groeien als kool. Keira helpt nu dagelijks mee met wassen en Scarlett vindt het allemaal prima.  
     
   
     
  Dit filmpje is van afgelopen dagen.  
     
   
     
   
     
  22 maart 2012 - Alles verloopt naar wens.  
  Alles gaat zoals het hoort. De pups zijn gewoon tevreden en Scarlett is een lieve en zorgzame mama. Ze slaapt nu veel naast de werpkist en krijgt zo zelf ook de benodigde rust. Als de pups zich melden, gaat ze er weer bij liggen. De andere teven mogen regelmatig even komen kijken en Keira ligt zo af en toe bij de pups om ze te wassen. Scarlett vindt dit meestal goed en gaat er dan ofwel bij liggen of ze gaat voor de werpkist liggen. Al met al gaat het dus prima.  
     
   
   
  20 maart 2012 - Film van de kleintjes en mama Scarlett  
  Een behoorlijk lang filmpje deze keer. Jullie zien hier ook hoe we 's ochtends even de werpkist verschonen en wat Scarlett daarvan vindt.  
     
   
   
     
  19 maart 2012 - Stamboomnamen bekend  
 

De pups en Scarlett zijn geen zwaar werk, omdat onze lieve Scarlett het gewoon hartstikke goed doet. Daarnaast krijgt ze af en toe hulp van Keira, die als ervaren mama weet hoe het moet. Niet altijd vindt Scarlett het goed dat Keira komt kijken, maar soms als ze erg moe is, mag keira de werpkist in en poetst ze de pups zoals ze weet dat het hoort en de pups zoeken zelfs bij haar tepels naar melk, maar ja daar komt niks meer uit. Wel erg lief dat Keira wil helpen en dat Scarlett het nu toelaat. Ook Lilly wil graag helpen, maar die weet nog niet wat ze moet doen. Scarlett wordt niet meer boos op haar, maar stuurt haar wel met duidelijke hondentaal weg als ze in de werpkist wil komen. Het blijft gewoon mooi om te zien hoe onze roedel het onderling allemaal regelt. Kleine Jessy vindt het ook reuze interessant, maar durft niet dicht bij te komen. Ze weet haar plaats.

Vandaag heb ik ook het geboortebericht de deur uitgedaan naar de Raad van Beheer. Dit betekent dat de stamboomnamen dus bekend zijn, want die moeten we nu al doorgeven. Aangezien dit het D-nest is, beginnen alle namen dus met een D.

Voor de reutjes:
Double Trouble of Blissful Hills
Dutch Magic of Blissful Hills
Daydreamer of Blissful Hills

Voor de teefjes:
Dazzling Diamond of Blissful Hills
Daily Joy of Blissful Hills
Dolce Vita of Blissful Hills


 
     
  Keira bij de pups  
     
   
     
  18 maart 2012 - Genieten  
  We kunnen echt heerlijk genieten van dit nestje. Scarlett is een hele goede mama en heeft ook meer dan genoeg melk. Alle pups zijn vandaag in geboortegewicht verdubbeld, zo snel hebben we dat nog niet meegemaakt. Ze zijn ook tevreden, behalve als ze teveel gedronken hebben, dan hebben ze buikpijn en moet mama Scarlett ze even goed wassen om de ontlasting op gang te helpen, daarna slapen ze makkelijk weer twee uurtjes. Sommige pups beginnen al heel wankel op hun pootjes te staan. SInds vrijdag hebben ze ook al hun bandjes om, zodat we ze makkelijk kunnen onderscheiden van elkaar. De reutjes hebben het blauwe, groene en oranje bandje en de teefjes, het rode, paarse en gele bandje.  
     
  dag3_5  
     
   
     
  16 maart 2012 - Scarlett en haar pups maken het goed.  
     
   
     
   
     
  15 maart 2012 - Het gaat allemaal super.  
  Scarlett doet het zo goed als mama dat we alleen maar heel trots kunnen zijn. De kleintjes komen heel goed aan en ze zijn erg tevreden. Scarlett laat nu ook Keira en Lilly in de buurt van haar kinderen toe, maar op gepaste afstand. Verder ligt ze gewoon het liefst bij de pups en gaat alleen voor de hoognodige sanitaire stops even naar buiten. Ze is wel heel vrolijk en geniet van de knuffels die ze volop krijgt. Weer wat foto's hieronder.
 
     
  dag 2  
   
     
  14 maart 2012- en nog even de film van de net geboren pups.  
  De eerste pup en uiteindelijk de zesling staan vast op film. Zie hieronder.  
     
   
     
   
     
  14 maart 2012 - Dag 1  
  De pups zijn nu een dikke dag oud en groeien al goed. Ze drinken allemaal goed bij Scarlett en zij is druk doende met alle poetsbeurten en het in de gaten houden van al haar kinderen. Scarlett is natuurlijk pas voor het eerst moeder, maar ze doet het hartstikke goed. Ze vindt het wel heel fijn als ik bij haar in de buurt blijf, dan neemt ze ook haar rustmomenten. Dus ik ben lekker in de werkkamer of naast de werkist zodat ze me ziet. En natuurlijk hebben we gisteren weer foto's gemaakt van onze zesling.
 
     
  dag 1  
     
   
     
  12/13 maart 2012 - Scarlett is bevallen !  
  Scarlett is bevallen van 6 gezonde pups. 3 teefjes en 3 reutjes. Het was een lange en soms moeizame bevalling, maar alle pups zijn uiteindelijk toch op de natuurlijke weg geboren. Scarlett verzorgt haar kinderen heel goed en laat geen van de andere honden ook maar enigszins in de buurt. Een echte leeuwin is ze.
 
  Klik op de foto hieronder voor een paar foto's van de afgelopen nacht.  
     
  Scarlett en haar pups  
     
   
  8 maart 2012 - werpkist staat klaar.  
  Normaal gesproken zetten we de werpkist ruim van te voren klaar, maar door de drukte was het er nog niet van gekomen. Dus vandaag hebben we hem opgezet en Scarlett ging hem meteen uitproberen. Keira dacht misschien dat we hem weer voor haar op hadden gezet, want ze ging er lekker bij liggen. Het aftellen is begonnen ...  
     
   
   
  27 februari 2012 - Scarlett 47 dagen drachtig  
  Mijn lieve meisje groeit aardig. Haar buik gaat langzaam steeds lager hangen en ze is lui en knuffelig. Lange wandelingen hoeven niet meer zo nodig.  
     
   
   
  10 februari 2012 Scarlett is drachtig  
  Vandaag naar de dierenarts geweest en een echo laten maken van Scarlett. Hier bleek uit dat ze zeker drachtig is en we konden zo'n 5/6 pups zien op de echo. Hoeveel het er uiteindelijk worden is nog maar afwachten natuurlijk, maar we hebben goede hoop op een mooi nestje midden maart.
Hieronder een filmpje van de echo. De zwarte blaasjes zijn vruchtblaasjes met daarin een grijze massa , dat is een pup.
 
     
   
     
facebook twitter yourube