7 juli 2015 - portret van een tevreden mama en een ontspannen roedel  
  Nu de warmte eindelijk minder is, kunnen ook de chocolaadjes van Scarlett lekker naar buiten. En wat voel ik me dan toch rijk als dan alles gewoon lekker bij elkaar ligt, mama Scarlett met haar pups en Jessy, Jolie en Gwyn heerlijk ontspannen erbij. Dat dit allemaal kan in mijn roedel geeft dan zo'n geluksmoment. Dan ben ik supertrots op ze. Geniet mee van deze fotosessie waar de kleintjes lekker bij mama aan het drinken zijn en bij tante Jessy gaan buurten. Kon het niet laten ook wat foto's van de andere erbij te doen.  
     
  Klik hier voor de foto's  
     
     
  6 juli 2015 - pfff wat was het warm  
  Zo eindelijk is de hitte weg en kunnen we weer wat doen met de pups en ook de grote honden natuurlijk. Maar we hebben afgelopen dagen gewoon geen foto's of filmpjes kunnen maken van het nestje van Scarlett, omdat het te donker was binnen en de pups alleen maar sliepen. Nu het is afgekoeld kunnen ze weer wat meer gaan doen, want je merkt dat ze door de hitte ook wat langzamer zijn in hun ontwikkeling dan pups normaal zijn op deze leeftijd. Maar dat geeft niks, gaan ze dubbel en dwars inhalen. In ieder geval al wat foto's van vorige week toen het 's avonds even een keertje wat koeler was en we ze even buiten hadden laten eten. Ze eten overigens nog steeds vrijwel alleen bij mama Scarlett. De pap die we bijvoeren is minimaal en alleen om te Scarlett een beetje te ontlasten. Ze is al 3 weken een supermama en zorgt eigenlijk volledig zelf voor haar kroost. Ze voedt en wast ze op tijd en gaat er bij liggen als het is afgekoeld. Ze is gewoon een toppertje. Vandaag mogen de pups ook een paar keer even naar buiten, foto's zullen volgen, maar nu slapen ze alweer lekker van het even spelen dat ze vanochtend hebben gedaan met elkaar in de ren.  
     
  Klik hier voor de foto's  
     
     
  30 juni 2015 - De pups krijgen meer ruimte  
  Vandaag gaat het laatste pupje van het nestje van Jolie ons verlaten en blijft alleen Jax hier. Dit betekent dat de grote ren nu voor de pups van Scarlett is en vandaag heb ik dan ook alles omgezet en de pups in hun nieuwe verblijf gelegd .Scarlett ging er meteen bij om ze te voeden dus ze vonden het niet echt heel spannend. Ze zijn ook ontwormd voor de eerste keer en ze lopen nu kleine stukjes. De oren zijn bij sommige al open, maar bij een paar nog niet helemaal. Dat verschil is goed merkbaar want de pups die al horen zijn zelf ook wat meer geluid aan het maken  
     
  Klik hier voor de foto's  
     
     
  23 juni 2015 - Bijna de ogen open.  
  De lieve kleine chocolaatjes van Scarlett groeien enorm goed. Ze zullen nu snel hun oogjes open gaan doen. Ze zijn heel tevreden ieder dag met een volgegeten buik en een mama die bijna 24/7 bij ze is.  
     
  Klik hier voor de foto's  
     
     
  18 juni 2015 - al in geboortegewicht verdubbeld  
  Allemaal zijn onze bruintjes al in geboortegewicht verdubbeld ! en dat in 6 dagen. Mama Scarlett waakt nog steeds erg goed over ze en ze is eigenlijk de hele dag bij ze, dus tja.. dan is de melkbar altijd open en daar maken de pups dankbaar gebruik van.  
     
  Klik hier voor de foto's  
     
     
  16 juni 2015 - Pups groeien als kool  
  Scarlett's 5-ling is zeer tevreden. Het groeit als kool en we horen ze nauwelijks. Scarlett is ook weer tot rust gekomen en kan nu ook meer genieten van haar kroost. Ze ligt er lekker ontspannen bij en verzorgt ze heel goed. 's morgens als ik de werpkist even schoon maak, kan ik haar met haar pups nog even op de matras leggen waar ik 's nachts op slaap bij haar. Ze vindt dat allemaal prima, zolang de kleintjes maar bij haar liggen.  
     
 
   
 
     
     
  13 juni 2015 - eerste nacht zit erop  
  De eerste nacht zit erop en alle kleine bruine chocolaatjes van Scarlett zijn prima aangekomen. Ik vind dat toch altijd een beetje spannend, omdat je niet altijd goed kunt inschatten of ze nu wel of niet goed drinken. Maar Mama Scarlett heeft slagroom in de melkbar gestopt geloof ik :-). Ook met Scarlett gaat het goed. Ze beschermt haar kroost als een leeuwin en owee wie het waagt om te dicht bij te komen. ( nou ja behalve ons gezin natuurlijk, dat vindt ze juist heel fijn, want ze heeft graag gezelschap )  
     
  Klik hier voor de foto's  
     
     
  12 juni 2015 - Scarlett is bevallen van een 5-ling  
  Na een lange aanloop vanaf woensdagavond is Scarlett vandaag dan toch bevallen van haar pups . Het eerste pupje, een bruin meisje, werd om 9.25 geboren, maar omdat het daarna niet wilde vorderen, zijn we naar de dierenarts gegaan en bleek een keizersnede alsnog nodig. Helaas is er van de zes pups, een lief klein mannetje overleden, maar ze heeft 5 gezonde pups op de wereld gezet. 1 bruin meisjes en 4 bruine jongens. Alle pups doen het goed en ook mama Scarlett maakt het prima na de keizersnede. Als een leeuwin waakt ze over haar pups en ze heeft meer dan genoeg melk voor deze 5-ling.  
     
 
 
 
     
     
   
     
     
     
    << terug naar vorige pagina      
           
facebook twitter yourube