13 september 2016  
  Pfff onze pups vinden de warmte helemaal niet leuk. Sommige zijn er echt een beetje ziekjes van en voelen zich niet helemaal happy. Gelukkig is de voorspelling dat het de komende week eindelijk minder warm wordt en daar kijken we echt naar uit. Maar de kleintjes spelen veel buiten als de temperaturen nog niet zo hoog zijn of alweer gezakt en het liefste samen met June of Mama Jessy. Alleen spelen is maar stom en als er dan ook maar iemand in de buurt is, wordt die luidkeels geroepen om mee te gaan knuffelen. Nadat we ze vanochtend binnen hadden gehaald van het buitenspelen waren ze zoals altijd lekker moe en konden we even wat leuke foto's maken. Je ziet aan hun kopjes dat ze lekker slaperig zijn. En tja... de ene pup is nu eenmaal makkelijker op de foto te zetten dan de andere, maar dat maakt ze niet minder leuk. Zometeen komt de chipper en worden ze allemaal gechipt, wordt er dna van ze afgenomen en gaat alles richting het lab waar wordt gekeken of hun papa en mama ook echt hun papa en mama zijn :-). Niet dat wij ons daar druk om maken, want wij weten dat wel heel zeker. Kijk en geniet want ze worden al groot.  
     
  Klik hier voor het album  
     
     
  11 september 2016  
  Vandaag weer eens wat bewegend materiaal van onze pups. Ze gaan nu iedere dag veel naar buiten en vinden dat ook heerlijk. We voeren ze buiten in de puppyren en daarna mogen ze daar nog lekker rennen en kuiten. Ze volgen me goed met een voerbak vol :-), maar ook wel zonder hoor. Het gaat hard nu, voor de puppybaasjes is het echt aftellen. Iedereen weet nu ook welke pup voor hem of haar wordt en dat maakt het natuurlijk nog echter. 
Kijk en geniet.
 
     
   
     
     
  8 september 2016  
     
  Met dit mooie weer van de afgelopen dagen gaan onze pups veel naar buiten. Minstens drie keer en meestal vaker mogen ze buiten spelen. Dit vinden ze heerlijk en ze onderzoeken graag alles. Mama Jessy komt er nog regelmatig bij om ze te voeden, maar niet te lang, want veel melk heeft ze niet meer. June en Sienna spelen veel met de kleintjes en zo leren ze wat hun grenzen zijn. Hoewel.... June en Sienna's grenzen zijn erg ruim. Ze mogen heel veel van hun grote tantes. 
Na ongeveer een half uurtje spelen zijn ze weer moe en gaan ze lekker binnen slapen. Dat duurt gemiddeld wel een paar uur en dan begint het weer van voren af aan. Ze eten nu ook goed de brokjes, maar de melk is nog favoriet.

Klik hier voor het album
 
     
     
  31 augustus 2016  
  Sinds een paar dagen mogen de pups regelmatig naar buiten. Het is er warm genoeg voor en ze hebben wel zin in wat uitdaging. Ze vinden alle nieuwe dingen die we neerzetten reuze interessant. Ze eten nu ook uit de bakjes en niet meer uit de trog zodat iedereen netjes evenveel kan eten. Vandaag mochten June en Sienna ook weer even met de pups spelen. Zo ontzettend vertederend om dat te zien. Dus konden we niet laten om daar wat mooie foto's van te maken. Mama Jessy wordt inmiddels bijna bedolven onder haar pups als ze ze voedt, maar ze doet het nog allemaal met overgave. Wat een tophond is Jessy toch ook. Kijk en geniet, want het zijn zo groot !

klik hier voor het album.
 
     
     
  24 augustus 2016  
  Onze zevenling groeit goed door en ontwikkelt zich ook goed. Ze zijn inmiddels al twee keer buiten geweest omdat ik dan makkelijk de ren kan schoonmaken en met deze temperaturen is dat ook geen probleem. Ze lopen al aardig rond en kunnen ook veel kabaal maken samen. De tandjes komen door en ze eten nu de pap vrij netjes ... voorzover dat kan bij een labje :-). Op de foto's zie je dan ook nog heel wat paprestjes zitten, want ze knoeien natuurlijk nog wel. Jessy begint langzaam af te bouwen hoe vaak ze nog mogen drinken. Nu mogen ze nog een keer of 6-7 bij haar drinken per dag en 's nachts gaat ze erbij als ze dat zelf wilt. Daarnaast krijgen ze nu vier keer per dag pap.  
     
  Klik hier voor het album  
     
     
  16 augustus 2016  
     
  De kleintjes van Jessy hebben nu allemaal de ogen open, niet heel ver al hoor, maar kleine spleetjes bij de meeste. Ze lopen ook al soms een beetje, al waggelend en omvallend, maar het begin is er. We hebben ze vandaag nog maar een keer op de foto gezet, zo zien jullie hoe goed ze groeien.  
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
   
     
     
  9 augustus 2016  
     
 

De pups zijn vandaag een week oud. Ze groeien ontzettend goed en zijn allemaal al in geboortegewicht verdubbeld. Mama Jessy is nog steeds erg druk met ze, maar begint nu langzaam ook af en toe wat tijd voor zichzelf te maken door naast de werpkist te gaan slapen.

We hebben ook de stamboomnamen ingestuurd en deze zijn geworden:
Voor de teefjes
Material Girl of Blissful Hills
Miss Perfect of Blissful Hills
Mommy's Miracle of Blissful Hills

Voor de reutjes
Mr. Right of Blissful Hills
Made with love of Blissful Hills
Matchmaker of Blissful Hills
Morning star of Blissful Hills

Het blijft altijd even afwachten of de namen door de raad van beheer worden goedgekeurd, maar we hopen van wel.

In de foto's stellen we alle pups even aan jullie voor.

 
     
  Teefje Paars  
     
   
     
  Teefje roze  
     
   
     
  Reutje blauw  
     
   
     
  Teefje wit  
     
   
     
  Reutje rood  
     
   
     
  Reutje groen  
     
   
     
  Reutje geel  
     
   
     
  En dan nog alvast de eerste bewegende beelden van onze zevenling.  
     
   
     
     
     
  6 augustus 2016  
  Jessy's pups groeien als kool. Ze drinken naar believen en mama Jessy is altijd bij ze om ze te verzorgen. Jessy vindt het duidelijk lekker rustig in de kraamkamer en kan ook goed ontspannen. 's nachts wil ze nog wel eens naast de werpkist gaan liggen om zelf even bij te tanken en dat is ook heel goed, want een vermoeide mama heeft niet veel melk. Maar ze zal niet ver uit de buurt gaan, want zodra ze denkt dat ze nodig is, gaat ze weer snel de werpkist in en bij haar kinderen liggen. De andere honden mogen van een afstandje kijken, maar te dichtbij wordt echt nog niet getolereerd.  
     
     
  2 augustus 2016  
  Onze lieve Jessy is vannacht bevallen van maar liefst 7 pups. Ze had met dit nest in tegenstelling tot haar vorige nesten een lange aanloop en we hebben zelfs even getwijfeld of we niet de dierenarts moesten inschakelen, omdat de eerste pup wel erg lang op zich liet wachten, maar inmiddels heb ik wel geleerd geduld te hebben en dat werd ook beloond. De eerste pup kwam om 10 minuten over 12 en lag in stuit wat waarschijnlijk de reden was dat het wat langer duurde. De tweede, derde en vierde pup kwamen redelijk snel na elkaar en om 2:00 leek ze klaar te zijn, maar ik voelde wel nog iets. Een keer oxytocine gespoten en toen kwam er nog een intacte placenta uit. Daarna ging ze slapen en leek ze echt klaar te zijn. Dus ik na een uurtje toch maar op bed gaan liggen in de kraamkamer en beetje weggedoezeld toen ik om half zes wakker werd van haar geluiden. Een gezond bruin reutje lag al bij haar en ze was het kleintje al vakkundig aan het schoonlikken. Deze verrassing had ik niet meer verwacht en ik bleef een tijdlang bij haar en de kleintjes zitten om te zorgen dat deze laatste pup ook goed zou gaan drinken. Om 8:00 werd ik zo moe dat ik toch even op bed ging liggen en heel snel in slaap ben gevallen. Toen mijn dochter beneden kwam om 9:00 uur en ik wakker werd, zegt ze doodleuk: "mam ik tel er toch echt zes !!". Deze zesde pup heeft ze dus gekregen toen ik lag te slapen, dit knappe reutje had ze al helemaal droog gelikt en meneer lag tevreden bij mama te drinken. Wat een knappe hond is ze toch. Alweer een kadootje dat ik niet verwacht had. Samen met mijn dochters zijn we alles gaan poetsen en hebben we Jessy ook even lekker gewassen en ze lag er daarna heerlijk tevreden bij. Na ons ontbijt ging ik weer bij haar zitten en ineens zie ik dat ze weeën krijgt. Ik dacht eerst nog dat zal wel nog een nageboorte zijn, maar na 5 minuten perst ze er zo nog een bruin teefje uit. Gezond en wel. Hoe bijzonder is dit. Ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat ze zoveel tijd zit tussen pups en dat ze dan ook nog gezond zijn. Ze leek al leeg na de 5e pup, waar ze die laatste twee had verstopt is mij een raadsel, maar we zijn ontzettend blij met dit bijzondere nestje van Jessy en Cor. Ze heeft twee bruine reutjes, twee zwarte reutjes en drie bruine teefjes gekregen. Echt stuk voor stuk kadootjes.  
     
  Jessy en haar zevenling  
     
   
     
    << terug naar vorige pagina      
           
facebook twitter yourube