Wij raden iedereen aan om ten minste een puppycursus te volgen met uw hond. Uw pup krijgt hierdoor een goede socialisatie met andere honden en u leert samen spelenderwijs om met elkaar om te gaan en elkaar te begrijpen. Ons advies is echter om ook nog een vervolg cursus te volgen, omdat na de puppycursus eigenlijk pas het echte leuke werk begint.

Bovendien komt uw hond rond die tijd ook in de pubertijd waarin hij alles leuk vindt behalve zijn baas. Leren luisteren is dan heel belangrijk en de cursus is dan meteen voor u een stimulans om bezig te blijven met trainen in deze wat lastigere periode.

Als uw hond de basisgehoorzaamheid onder de knie heeft, kunt u ervoor kiezen om verder met hem te gaan in de sport.

U kunt kiezen uit een variƫteit aan trainingen, waarbij u moet letten op het karakter en de aanleg van uw hond. En natuurlijk wat u zelf leuk vindt om te doen. Bij behendigheid bijvoorbeeld moet u zelf ook aardig aan de bak om een goed resultaat te behalen, dus het is wel verstandig om u vantevoren te verdiepen in de eisen die worden gesteld aan uw hond en aan uzelf.

Vanaf januari 2014 start ik ook mijn eigen hondenschool: Dogs Talk Hondentraining en Gedrag. Het cursusaanbod en meer informatie is te vinden op: www.dogstalk.nl

pup in huis
   
 
Mogelijke trainingen die u kunt volgen met uw labrador:
     
  Behendigheid;
     
  Flyball;
     
  Jachtraining;
     
  Breitensport;
     
  Speuren.
     
  Ringtraining ( als u het leuk vindt om shows te gaan lopen met uw hond)
   
<< terug naar vorige pagina    
     
facebook twitter yourube